REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis labiau populiarėja greitasis bendrovių registravimas ministerijų rengiamiems konkursams laimėti. Užsienio institucijoms Lietuvoje spalį organizuojant elektromobilių pristatymą „Žaliasis paradas“, Susisiekimo ministerija dosniai atvėrė kišenę ką tik įkurtai bendrovei. Dano vadovaujamam „uabui“ buvo atseikėta veik 20 tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA

Susitarimas po konferencijos

Šių metų liepos 14 d. įvyko Susisiekimo ministerijos ir Valstybinės kelių transporto inspekcijos iniciatyva organizuota konferencija „Elektromobiliai Lietuvoje: realybė, iššūkiai ir problemos“, kurioje dalyvavo apie šimtą ministerijų ir kitų valstybinių institucijų, savivaldybių, verslo, mokymo įstaigų atstovų, mokslininkų bei elektromobilių entuziastų. Renginyje kalbą rėžė ir ministras, jis pabrėžė, kad reikia skatinti elektromobilių naudojimą Lietuvoje.

REKLAMA

Kaip „Respublikai“ teigė Susisiekimo ministerijos Komunikacijos skyriaus vedėjas Arūnas Malinovskis, būtent šio renginio metu jis išgirdo iš Danijos kultūros instituto ir Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje atstovų pasiūlymą surengti elektromobilių parodą.

„Su jais kartu buvo ir Domas Burkauskas. Jis pasisiūlė pareklamuoti renginį“, - „Respublikai“ atviravo A. Malinovskis ir teigė supratęs, kad lietuvis atstovauja šioms užsienio šviečiamosioms institucijoms.

REKLAMA
REKLAMA

Danai pateikė ultimatumą

Pasak A. Malinovskio, Danijos kultūros centras kartu su Šiaurės ministrų tarybos biuru Lietuvoje pakvietė Susisiekimo ministeriją prisidėti prie renginių ciklo, propaguojančio elektromobilius, ir pavadinto „Co2 Green drive“. O kvietimas prisidėti prie renginio skambėjo vienpusiškai – prašoma paremti materialiai.

Užsieniečiai pateikė ir dar vieną sąlygą. Kadangi jie ne tik renginį organizuoja, bet ir yra šio renginio autorinių teisių turėtojai, todėl reklamuojanti bendrovė privalo turėti daniškas šaknis. Laimėjo UAB „Avota“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už dano – lietuviai

Susisiekimo ministerija oficialiai teigia, kad UAB „Avota“, pasak A.Malinovskio, atstovaujama jos direktoriaus D.Burkausko, pasirinkta „apklausos būdu“. Tačiau oficialiuose dokumentuose –  informaciniame pranešime apie paslaugos pirkimą –  nėra nei datos, nei UAB „Avota“ įmonės kodo. Galima spėti, kad tam būta rimtos priežasties - bendrovė įmonių registre registruota tik šių metų rugsėjo 1 dieną, iki renginio likus mažiau nei dviem mėnesiams (“Co2 Green drive" elektromobiliai sostinės Rotušės aikštėn buvo atvežti spalio 23-iąją).

REKLAMA

„Respublika“ pabandė bendrovės vadovų ieškoti nurodytu kontaktiniu telefonu. Tačiau atsiliepė UAB „CO finansai“ darbuotojai. Jų teigimu, jie tik tvarko „Avotos“ finansinius dokumentus.

„Ieškokite Dangiro. Jis vadovauja „Avotai“, - patarė telefonu atsiliepusi moteris. „CO finansai“ savininkė ir direktorė, buvusi VšĮ „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ Europos menų mokyklos finansininkė Virginija Dobrovolskienė patikslino: reikia ieškoti Dangiro Bugo iš „Ovalu“.

Praėjusių metų gruodį įsikūrusi VšĮ „Ovalu“ oficialiai deklaruoja užsiimanti scenos pastatymams būdingų paslaugų veikla, menine ir literatūrine kūryba bei interpretacija. Šioje viešojoje įstaigoje dirba ne tik D.Bugas, bet ir ministerijos atstovo minėtas D.Burkauskas, pasisiūlęs reklamuoti renginį „Co2 Green drive“. Tad kas galėtų sieti VšĮ „Ovalu“ su UAB „Avota? Pasirodo, pastarosios direktorius yra danas režisierius Alanas van O.T.Andersenas. O „Ovalu“ direktorė ir viena iš akcininkių – jo žmona Tautvyda Valentaitė-Andersen.

REKLAMA

Renginys patiko

Danas režisierius ne šiaip užklydėlis Lietuvoje – jis vykdė vieną iš VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ projektų.

„Pats renginyje nebuvau, nežinau, kas, ką ir kaip tenai reklamavo. Taip pat ir negaunu informacijos apie sudarytas sutartis“, - „Respublikai“ teigė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis. Tačiau po akimirkos ėmė teisintis: „Nesupraskite manęs klaidingai – man svarbus kiekvienas litas, juo labiau mokesčių mokėtojų pinigai. Tačiau nesu užsieniečių bijantis žmogus. Koks skirtumas, kas organizavo renginį? Svarbu - koks tai renginys“.

„Man šis renginys patiko“, - teigė susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas, paklaustas, ar ne veltui buvo išleisti mokesčių mokėtojų tūkstančiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O štai Seimo narį Valentiną Mazuronį nustebino ministerijų dosnumas: „Kodėl už mokesčių mokėtojų pinigus mes turime agituoti remti verslą? Man asmeniškai toks mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas labiau primena lobistinę veiklą, kai prisidengus kažkokiais tarptautiniais institutais iš valstybės biudžeto išmelžiami pinigai“.

Informacija

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vardu keturis lapkričio vakarus į vieną sostinės viešbutį diskutuoti apie šeimą, visuomenę ir valstybę kvietė viešoji įstaiga „SMART LOOK verslo akademija“. Debatams ministerija skyrė 48,5 tūkst. litų, konkursas įvyko rugsėjo 1-ąją, o įstaigą suskubta registruoti rugpjūčio 12 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų