REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvą reikia kuo greičiau išvaduoti nuo konservatorių, -  teigia Lietuvos liaudies partijos (LLP) vadovė Kazimira Danutė Prunskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį vykstančioje LLP konferencijoje, skirtoje pirmosioms partijos susikūrimo metinėms paminėti, partijos pirmininkė, buvusi ministrė pirmininkė ir buvusi žemės ūkio ministrė K. D. Prunskienė ragino vienytis centro jėgas ir kuo greičiau nuversti Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD  pirmininko Andriaus Kubiliaus vadovaujamą vyriausybę.

REKLAMA

Konferencijos pagrindinę temą “Lietuvos ekonominės, socialinės ir politinės situacijos pokyčių galimybės“ pristatė LLP pirmininkė Kazimiera Prunskienė.

Kritikuodama Vyriausybės veiklą , K. Prunskienė tvirtino, jog pastarosios pernai paskubomis įvykdyta „naktinė“ mokesčių reforma ne tik nepasiteisino, bet esą dar labiau sustiprino pasaulinės krizės poveikį ir jos pasekmes.

„Lietuvos nacionalinio biudžeto pajamos per du metus sumažėjo net trečdaliu - 8 mlrd. Lt. Vyriausybė šį lėšų praradimą bando kompensuoti neproporcingai dideliu skolinimusi – valstybės skola nuo 17 mlrd. Lt. 2008 m. išaugo iki 35 mlrd. Lt 2010 m. Nepateisinama tai, jog valstybės vardu ir jos ateities sąskaita buvo skolinamasi pačiomis nepalankiausiomis sąlygomis – nepagrįstai aukšta palūkanų norma. Šią dabartinės Vyriausybės primestą finansinę naštą kentės dar ne viena Lietuvos žmonių karta“, - sakė politikė.

REKLAMA
REKLAMA

LLP priėmė K. Prunskienės kalbos pagrindu parengtą rezoliucijos projektą, kuriame išreiškė savo poziciją dėl Vyriausybės veiklos.

Premjero A. Kubiliaus vadovaujamas ministrų kabinetas, anot rezoliucijos, esą yra nekompetentingas ir nesugeba spręsti  šalies ekonomikos, finansų ir socialines problemų.  „LLP ragina Lietuvos partijas ir Seimo narius susitelkti vieningai opozicijai prieš Lietuvą alinančią konservatorių valdomos koalicijos politiką ir užtikrinti, kad ši Vyriausybė kuo greičiau pasitrauktų. Delsimas ir laukimas sekančių rinkimų, nekoreguojant Vyriausybės politikos, gali ilgam sužlugdyti ekonomikos ir socialinį stabilumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LLP konferencija pritaria partijos ir jos socialinių partnerių iniciatyvoms skatinti ir remti Lietuvos verslo augimą bei rinkų plėtrą tiek ES, tiek ir Rytų Europos šalyse, kaip vieną iš realių būdų šalies ekonomikai gaivinti. Ekonomikos ir valstybės finansinio potencialo sustiprinimas užtikrins galimybes atkurti „apkarpytus“ valstybės socialinius įsipareigojimus ir žmonių pajamas bei patikimus jų gerovės ir saugios ateities pamatus“, - sakoma rezoliucijoje.

K. Prunksienė sakė, jog partija patiria dešiniųjų ir jiems tarnaujančios žiniasklaidos spaudimą. „Mes nepasidavėme konservatorių spaudimui ir jų išpuoliams, kaltinant mane ir visą partiją esant prorusiška“, - sakė ji,  tvirtindama, kad pasisako už geranoriškus santykius su kaimyninėmis šalimis.

REKLAMA

LLP konferencijos dalyvius sveikino Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Česlovas Juršėnas, Darbo partijos pirmininko pavaduotojas Vytautas Gapšys, Naujosios Sąjungos atstovas Vytautas Lazinka, Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos pirmininkė Grasilda Makarevičienė, Lietuvos žurnalistų sąjungos vicepirmininkas Audrys Antanaitis, Lietuvos laisvės sąjungos  pirmininkas Vytautas Šustauskas Baltarusijos ambasados atstovas, svečiai iš Rusijos, kiti svečiai.

V. Šustauskas ragino nekolaboruoti su Europos Sąjunga neva sugriūsiančia po penkių metų, kuri esą neleidžia nušauti ir varnos. Politikas taip pat ragino „nelįsti Amerikai į vieną vietą", o verčiau bendrauti su turtingiausia kaimyne Rusija ir Baltarusija. Jis tvirtino, kad valdžioje buvę konservatoriai ir socialdemokratai kalti, kad Lietuva stovi prie šiukšlių konteinerių, nes vedė ją į Europą.

REKLAMA

„Rusijai mes nereikalinga. Ji penkiasdešimt metų mus maitino dykai ir pati paleido, o ne jūs čia išsikovojot laisvę", - rėžė V. Šustauskas, tuo sukeldamas griausmingas salės ovacijas.

LLP pirmininkės pavaduotojas Vidmantas Kučinskas reiškė abejones laisvosios rinkos mechanizmais, siūlė diegti žaliąsias technologijas, vystyti strateginę partnerystę su Rusija įveikiant praeities kompleksus. Nors renginys buvo šventinis, kalbėta įvairiausiomis temomis. Siūlyta reformuoti studijų finansavimą, subalansuoti mokesčius smulkiam verslui, kad mokesčiai tai pačiai veiklos rūšiai nebūtų vienodas Vilniuje ir kaime, kelti žemės ūkio plėtros, miškotvarkos ir kiti klausimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sveikinimą suvažiavimui atsiuntė ir partijos steigiamajame suvažiavime prieš metus dalyvavęs Rusijos partijos JEDINAJA ROSSIJA (Vieningoji Rusija) atstovas, Rusijos Dūmos užsienio reikalų komiteto pirmininkas Konstantinas Kosačiovas.

LLP skelbia turinti virš 2 tūkstančius narių. Lyginant su partijos kūrimosi laiku, 2009 m. gruodžiu, partijos narių esą padaugėjo dvigubai.



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų