REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas davė interviu vienam garsiausių TV pokalbių laidų vedėjui Lariui Kingui sėdėdamas savo kabinete Kremliuje, praneša naujienų portalas Life News.

REKLAMA
REKLAMA

Pokalbis buvo įrašytas teletilto būdu. Pasak Dmitrijaus Peskovo, Putino atstovo spaudai, su CNN laidos vedėju premjeras susisiekė iš valstybės valdymo būstinės, kurioje teletiltui yra visa būtina įranga. Kabinete priešais rašomąjį stalą yra įrengtas didžiulis monitorius iš kurio ir sklido Kingo klausimai.

REKLAMA

Putinas su Lariu Kingu bendravo apie 40 minučių, pokalbio tema nebuvo skelbiama iš anksto. V. Putinas papasakojo žurnalistui apie demokratijos padėtį Rusijos Federacijoje ir JAV, papasakojo apie savo požiūrį į skandalingas „WikiLeaks“ publikacijas.

V. Putinas patarė Amerikos politikams, kritikuojantiems demokratiją Rusijoje, nesikišti į Rusijos pasirinkimą. „WikiLeaks“ paviešintuose dokumentuose JAV gynybos galva Robertas Gatesas kalbasi su savo kolega Prancūzijoje apie tai, kad Rusijos demokratija dingo, o valdžia susitelkė specialiųjų tarnybų rankose.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos premjero manymu, „WikiLeaks“ tinklalapyje paviešinti Amerikos diplomatų dokumentai – ne katastrofa. „Kai kurie ekspertai mano, kad kažkas bando specialiai „išpūsti“ reikalą su „WikiLeaks“, kad vėliau tai panaudotų savais politiniais tikslais. Tai viena iš ekspertų versijų. Jeigu taip nėra, vadinasi, diplomatinės tarnybos turi būti atsargesnės su savo tarnybiniais susirašinėjimais“,– pasakė V. Putinas.

Dėl jo ir Rusijos prezidento D. Medvedevo palyginimo su Batmanu ir Robinu, V. Putinas pasakė taip: „Esmė ne tame, kad tai buvo bandoma pavaizduoti mūsų sąveiką, kas yra svarbus šalies vidaus politikos veiksnys. Tačiau, tiesą pasakius, mes net neįtarėme, kad įvertinimas bus padarytas su tokia arogancija, šiurkštumu ir taip neetiškai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip Dmitrijus Peskovas teigia, Rusijos premjeras buvo pasirengęs bet kokio pobūdžio klausimams. „Iš anksto atsiųsti mums klausimus neprašėme. Vienintelė iškelta sąlyga – pokalbyje galima buvo paliesti bet kurią temą“, - sako Putino atstovas spaudai.

Be to, jis pažymėjo, jog nei viena interviu sekundė nebus iškirpta. „Visas pokalbis įrašytas „Life to tape“ būdu: be jokio montuotojų įsikišimo“, – pridurė jis.

Atstovas spaudai paneigė analitikų nuomonę, jog interviu yra būdas sumažinti Dmitrijaus Medvedevo pranešimo Federaliniam susirinkimui sukeltą efektą.

REKLAMA

„Taip nėra, – pareiškė jis. – Interviu laikas buvo suderintas dar iki to, kai Medvedevas nusprendė surengti gubernatorių susirinkimą. Be to, tai data atitinkanti paskutinį Lario Kingo interviu CNN kanale“.

Paskutinį kartą Vladimiras Putinas su Lariu Kingu bendravo 2000 metų rugsėjį.

Lario Kingo laida, rodoma jau 25 metus ir dėl to patekusi į Gineso rekordų knygą, paties vedėjo iniciatyva yra nutraukiama. Per savo ilgametę karjerą Kingas yra paėmęs virš 40 tūkst. interviu iš kino žvaigždžių, politikų, verslo ir visuomenės veikėjų. Paskutinis jo interviu bus su Vladimiru Putinu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų