• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tyrimai rodo, jog gera sveikata yra raktas į kokybišką seksualinį gyvenimą vyresniame amžiuje.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonės, galintys pasigirti gera sveikatos būkle, yra dvigubai labiau suinteresuoti seksu viduriniame bei vyresniame amžiuje, taip pat gyvena dažnesnį ir didesnį pasitenkinimą teikiantį intymų gyvenimą.

REKLAMA

Tyrėjai pasakoja, jog daugybę metų seksualinis aktyvumas buvo siejamas su nauda sveikatai, ilgaamžiškumu, tačiau tai pirmasis tyrimas, bandantis išsiaiškinti kaip pati sveikata paveikia sekso kokybę, intymių santykių aktyvumo galimybes bei viltis.

Apklausoje dalyvavo 6000 vyrų ir moterų, jų amžiaus vidurkis – 55 metai. Respondentų atsakymai atskleidė, jog moterys seksualiai aktyvios viliasi būti dar vidutiniškai 11 metų, vyrai – 15 metų.  Tyrėjo teigimu, nors vyrai planuoja ilgesnį seksualinį gyvenimą, dėl prastesnės nei moterų sveikatos būklės šie dažnai praranda tokias galimybes.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau respondentai vyrai, gyvenantys intymų gyvenimą teigė esą patenkinti jo kokybe, tuo tarpu moterys seksualinio gyvenimo kokybę vertino kiek prasčiau.

Kitos tyrimo išvados:

Būdami trisdešimties, vyrai tikisi seksualiai aktyvūs likti dar 35 metus, moterys – 31-erius metus. Sulaukus penkiasdešimt penkerių vyrų viltys sumažėja iki 15 metų, moterų – 10 metų.

Tarp 75-erių metų amžiaus respondentų seksualiai aktyvūs buvo 39% vyrų ir 17%  moterų. Beje, atsižvelgiant tik į gyvenimo partnerį turinčius žmones, skirtumas tarp lyčių būtų daug mažesnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Du trečdaliai vidutinio amžiaus vyrų ir moterų įvardino gyvenantys kokybišką seksualinį gyvenimą. Tuo tarpu vyresnių žmonių tarpe patenkinti intymaus gyvenimo kokybe buvo septyni iš dešimt vyrų ir tik penkios iš dešimties moterų.

Taip pat tyrimas atskleidė, jog vyresniems vyrams seksas tris kartus svarbesnis nei moterims (62% ir 21%). Gera sveikatos būkle galintys pasigirti žmonės buvo maždaug du kartus labiau suinteresuoti seksu nei kiti. Apskritai, puikia sveikata galintys pasigirti vyrai teigė gyvenantys dažną (kartą per savaitę ar daugiau) seksualinį gyvenimą, tuo tarpu moterys gerą savijautą siejo su intymių santykių kokybe.

Įdomu tai, jog atsižvelgiant į demografinius rodiklius, 55-erių vyrai seksualinio aktyvumo amžių įvertino 8-9 metais trumpiau nei vidutinė gyvenimo trukmė, tačiau moterys intymumo tikisi net 17-18 metų trumpiau, nei vidutiniškai gyvena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų