REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Skaniausios“ oro linijos

Pirkdami lėktuvo bilietus, dažniausiai galvojame apie kainas, o ne apie gastronominius malonumus: beveik visuotinai sutarta, kad lėktuvuose pateikiamas maistas nėra nei pats skaniausias, nei pats sveikiausias.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kai kurios oro linijos rūpinasi mūsų skrandžiu labiau nei kitos.

Singapore Airlines

Tikriausiai niekas nenustebs, jog geriausiu maistu gali pasigirti Azijos oro linijos. Singapūro oro kompanija įdarbino geriausius virėjus: jie parenka skirtingus meniu kiekvienai klasei, šaliai ir regionui. Pirkdami bilietus galite pasirinkti iš trijų patiekalų, bei specialių meniu vaikams. Maistas pritaikytas ir skirtingų religijų atstovams bei vegetarams. Visi patiekalai pateikiami tikrose lėkštėse, tad pasijuntate kaip restorane. Kas tris mėnesius meniu yra keičiamas.

REKLAMA

Be to, rūpinamasi ne tik maisto skoniu bet ir jo spalva ir pateikimu.

Korean Air

2009-aisiais Korėjos oro linijos buvo oficialiai išrinktos geriausiai maitinančiomis oro linijomis. Sakoma, jog patiekalams naudojami tik sveiki ir švieži produktai: ekologiškos daržovės ir grūdai, specialiose, oro linijoms priklausančiose fermose auginami gyvuliai.  Net ir standartinės bei ekonominės klasės keleiviams visada patiekiama šviežių daržovių bei egzotiškų vaisių. Be to, Korėjos oro linijos stengiasi supažindinti keleivius su šalies virtuve. Ir tai daroma stilingai: specialiai oro linijoms buvo sukurtas ryžių duonos, pateikiamos su ryžiu vynu, receptas.

REKLAMA
REKLAMA

Emirates

Šios oro linijos dažniausiai minimos dėl pramogų lėktuvuose, tačiau ir jų maistas yra vertas dėmesio. Pirmiausia, dėl savo kokybės. Ant jūsų padėklo atsidurs tik aukščiausios kokybės produktai, švieži vaisiai ir daržovės. Net ir ekonominės klasės keleiviams visada siūlomas didelis alkoholinių gėrimų pasirinkimas. Tiesa, daugelis kritikuoja papildomus meniu – tad jei skrendate šiomis linijomis, verčiau pasitenkinkite pagrindiniu.

SWISS

Kitaip nei Azijos oro linijos, Europos vežėjai pastaraisiais metais taupė karpydami išlaidas maistui. Tačiau, laimei, taip elgėsi ne visos kompanijos. Pavyzdžiui „Swiss“ oro linijos netgi sukūrė naują meniu su vynu, pavadinta „šveicariškas maistas iš SWISS“. Skrendantieji iš Šveicarijos supažindinami su šalies maisto tradicijomis: jiems patiekiami tipiniai įvairių regionų patiekalai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lufthansa

Dar vienos Europos oro linijos, „mylinčios“ savo keleivius – „Lufthansa“ nuo 2000 metų pirmos ir verslo klasės keleivių maitinimu rūpinasi tikri virtuvės meistrai. Kas du mėnesius patiekalai kečiami.

Lapkričio ir gruodžio mėnesiais, keleiviai skrendantys iš Vokietijos galės paragauti patiekalų, paruoštų „Michelin“ įvertinto šefo Marko Foshemo. Nuo lapkričio galėsite pasimėgauti ir nauju „Lufthansa Classic“ meniu, kuriame tradiciniai vokiški patiekalai: kepsniai, Konigsbergo maltinukai bei kalėdinė žąsis.

United Airlines

Jei skrendate į JAV, rinkitės „United Airlines“, garantuojančias kuo geriausius gastronominius įspūdžius. Čia meniu kuria žymus, 14 receptų knygų autorius Charlie Trotteris. Tačiau atsiminkite: šalie viduje maitinimas kur kas prastesnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų