REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turto prievartavimu iš vienuolikmečio įtariamo Palangos Baltijos pagrindinės mokyklos devintoko laukia nemalonus pokalbis su policijos pareigūnais, o jei įtarimai pasitvirtins –ir daug didesnės bėdos. Tokios, kokios užgriuvo už šį nusikaltimą vakar nuteistą keturiolikmetę panevėžietę.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelias dienas į Klaipėdos apskrities VPK Palangos miesto policijos komisariatą kreipėsi 37 metų palangiškė. Ji pranešė, kad praėjusią savaitę savo namuose, buto svetainėje esančioje spintelėje, pasigedo 1600 litų.

REKLAMA

Moteris apie dingusius pinigus pirmiausiai ėmė klausinėti savo šeimos narių. Užspeistas į kampą jos 1999 metais gimęs sūnus prisipažino, kad paėmė pinigus.

Berniukas papasakojo, kad per aštuonis kartus –nuo lapkričio 2 d. iki 16 d. –visus pinigus atidavė kartu su juo vienoje mokykloje besimokančiam vyresniam paaugliui. Pastarasis pinigų reikalavo grasindamas panaudoti fizinį smurtą.

Dėl turto prievartavimo kurorto policininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pareigūnų teigimu, dar negalima 100 proc. tvirtinti, kad vienuolikmetis sako tiesą.

REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi, kad daug kas paaiškės, kai bus apklaustas Palangos Baltijos pagrindinėje mokykloje besimokantis penkiolikmetis. Vakar teisėsaugininkai su juo dar nebuvo bendravę. Sunkiu nusikaltimu įtariamas devintokas jau yra žinomas vietos pareigūnams, kovojantiems su nepilnamečių daromais nusikaltimais.

Tuo tarpu vakar Panevėžio apygardos teismas nuteisė iš jaunesnių mokinių pinigus atimdavusią keturiolikmetę. Už svetimo turto prievartavimą jai skirta vienų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas dvejiems metams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepilnametė taip pat įpareigota būti namuose nuo 21 val. vakaro iki 7 val. ryto.

Vienos Panevėžio mokyklos devintokė vertė septintokę jai nuolat duoti nuo 10 iki 50 litų. Už neįvykdytus reikalavimus jaunesnė moksleivė buvo baudžiama fiziniu smurtu, gąsdinama trumposiomis mobiliojo telefono žinutėmis.

Nuteistosios grasinimų sulaukė ir kita mažametė, kuri vyresniosios paliepimu iš reketuojamos aukos nepaėmė reikalaujamų pinigų, todėl pati buvo verčiama sumokėti 150 litų.

Nuteistoji dar prieš dvejus metus buvo įtraukta į policiją dominančių vaikų kartoteką. Jos atžvilgiu šių metų kovą nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl chuliganiško elgesio mokykloje. Moksleivę išgelbėjo tai, kad tada ji dar nebuvo sulaukusi keturiolikos metų, nes tik nuo šio amžiaus asmuo atsako pagal baudžiamuosius įstatymus.

Darius ČIUŽAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų