REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos departamentas savo interneto tinklalapyje kartkartėmis skelbia labiausiai ieškomų nusikaltėlių nuotraukas. Šiandien šis sąrašas gerokai sutrumpėjęs. Jame – devynių asmenų pavardės, nors šalies teisėsauga ieško 923 asmenų, pasislėpusių nuo policijos, prokuratūros ir teismų.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar ieškomiausi – iš Žiegždrių psichiatrijos ligoninės pabėgęs kelis žmones nužudęs Romas Zamolskis ir į policininko gyvybę pasikėsinęs buvęs Vilniaus „Gabijos“ gimnazijos istorijos mokytojas Eligijus Šmidtas. Abu jau dešimtmetį dingę kaip į vandenį. Tarp ieškomiausių nusikaltėlių – taip pat ir Medininkų žudynių dalyviai Česlavas Mlynikas, Aleksandras Ryžovas ir Andrejus Laktionovas, kuriuos Lietuvai atsisako išduoti Rusija.

REKLAMA

Tačiau greta jų ir keli „naujokai“ – PVM grobstytojas, dokumentų padirbinėtojas, vagis.

Mažeikių rajono policijos viršininkas Aurijus Jusys nusistebėjo išgirdęs, kad tarp labiausiai ieškomų atsidūrė 27 metų mažeikiškis Orestas Butavičius. Departamento tinklalapis skelbia, kad jis įtariamas didelės vertės turto pagrobimu. Tačiau A.Jusys negalėjo prisiminti, kuo šis asmuo nusipelnė išskirtinio dėmesio. „Mes Policijos departamentui perdavėme visą ieškomų asmenų sąrašą, o kodėl jį išskyrė, nežinau“, – prisipažino A.Jusys.

REKLAMA
REKLAMA

Už asmenų paiešką atsakingas Igoris Ksendzovas, Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo valdybos skyriaus viršininkas, žvilgtelėjęs į tinklalapį manė, kad O.Butavičius ieškomas dėl nužudymo. Pasitikslinęs viršininkas nusistebėjo klydęs ir pažadėjo: „Šita pavardė bus išimta“.

Jis perspėjo, kad nereikia galvoti, jog visi, kurių nuotraukos skelbiamos, galvažudžiai.

„Tas sąrašas yra grynai simbolinis, nes jis yra kintantis nuolatos“, – prisipažino I.Ksendzovas. Į šį sąrašą patenka ir apskričių policijos ieškomi asmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paieškos vadovas pripažįsta: jeigu kai kurie veidai iš tinklalapio dingsta, tai dar nereiškia, jog šie asmenys atsirado. Gali būti, kad nustatytos jų gyvenamosios vietos arba tiesiog sąrašas atnaujinamas, kad nebūtų „tie patys veidai“.

Departamento tinklalapyje vienu ieškomiausių nusikaltėlių šiandien tebėra 60-metis vilnietis Algirdas Aleksa, 2008-ųjų lapkritį Trakų rajono Julijanavos kaime medžiokliniu šautuvu nušovęs savo sugyventinę ir pasikėsinęs nužudyti dar du žmones.

Kriminalinės policijos biuras neranda ir 34-erių Linijaus Motiejūno, be kurio negalima atiduoti teismui bylos. Jis įtariamas su grupe asmenų sukčiaudamas iš valstybės biudžeto pasisavinęs per 4 mln. litų PVM. Ši pavardė šiandien ieškomiausių sąraše yra todėl, kad sulaikyti bendrininkai visą kaltę verčia būtent L.Motiejūnui.

REKLAMA

Greta Medininkų žudynių įtariamųjų – ir Jordanijos pilietis Moh'D Ali Yousef Al Qutami. Jis įtariamas sukčiavimu. Įregistravęs fiktyvią santuoką mūsų šalyje, arabas pernai dingo pasisavinęs iš įvairių firmų dideles pinigų sumas.

„Čia tikrai nėra patys patys“, – sutiko I.Ksendzovas. Jo tvirtinimu, po kiek laiko dalis veidų puslapyje pasikeis.

Jaunius POCIUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų