• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieta, kur stovi tavo darbo stalas, turi didžiulės reikšmės tavo darbui. Nuo to, kurioje kontoros vietoje jis yra, priklauso, su kuo plepėsiesi gerdama rytinę kavą, aptarsi savo darbo ir asmeninius reikalus, ar galėsi dermai susikaupti darbui, o gal atvirkščiai – nuolat jausi pagundą svajoti ir tinginiauti? Vieta, kurioje sėdi, lemia tavo savijautą ir tavo bendravimo stilių. Nuo jos gali priklausyti netgi tavo karjera. Kiekvienas biuras turi savo „karštuosius“ ir „šaltuosius“ taškus. Ar tu sėdi tikrai pačioje geriausioje tau vietoje?

REKLAMA
REKLAMA

Šalia boso kabineto

Tinka ambicingiems žmonėms.

Pliusai. Jei sėdi šalia šefo kabineto, galima sakyti, esi įvykių epicentre.  Ko gero žinai viską, kas vyksta aplinkui ir esi informuota kur kas daugiau, nei kiti. Be to, nuolat atsiduri šefo regos lauke, taigi greičiausiai būsi pirmasis žmogus, apie kurį jis pamąstys kurdamas naują projektą.

REKLAMA

Minusai. Būk atsargi dalindamasi informacija, kad iš gerai informuotos darbuotojos nevirstum paskalų nešiotoja.

Prie lango

Kūrybingų asmenybių vieta.

Pliusai. Jei darbas reikalauja atskleisti savo vaizduotę, pro langą nuklydęs žvilgsnis gali tapti puikiu įkvėpimo šaltiniu. Be to, sėdint atokiau nuo centro lengviau susikaupti, sutelkti dėmesį darbui.

Minusai. Kyla pagunda ne dirbti, o tiesiog žvilgsniu šaudyti varnas ir veiksmu už lango domėtis labiau nei darbu.

REKLAMA
REKLAMA

Prie bendro stalo

Jei esi sociali ir komunikabili, ši vieta – kaip tik tau.

Pliusai. Gera vieta generuoti idėjas. Į vieną vietą sustumti darbo stalai skatina bendradarbiavimą, keitimąsi informacija ir idėjomis. Atsiveria didžiulės galimybės tobulėti, perimti kolegų patirtį.

Minusai. Nuolatinis šurmulys ir nenutrūkstamas bendravimas ilgainiui gali erzinti ir trukdyti susikaupti. Jei darbo stalas būtent toks, derėtų paklausti viršininko, gal yra kokia laisva atokesnė patalpa, kur būtų galima prisiglausti, kai reikės susikaupti ir pamąstyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kampe

Ideali vieta darboholikams ir tinginiams.

Pliusai. Gerai sėdėti nugara į sieną ir matyti visus įeinančius ir išeinančius. Čia darbo nenutrauks pirmyn ir atgal šmirinėjantys kolegos, ne taip girdisi kontoros šurmulys.

Minusai. Nesunku atitrūkti nu gyvenimo ir užsisklęsti. Jei sėdi prie sienos, pasistenk dažniau pasivaikščioti po kontorą, prieik prie kolegų ir pakalbėk su jais, užuot siuntusi žinutę kompiuteriu.

Jei esi nepatenkinta savo darbo stalo vieta, pamėgink šį trijų pakopų planą:

1.    Pasiteirauk, gal kuris nors kolega, sėdintis vietoje, kurios norėtum tu, sutiktų pasikeisti?

REKLAMA

2.    Kreipkis į viršininką. Motyvuok, kodėl įstaigai būtų geriau, jei tavo darbo stalas atsidurtų kitoje vietoje (pvz. tu galėsi atsiriboti nuo kontoros triukšmo ir dirbsi produktyviau).

3.    Jei nepadėjo pirmieji du mėginimai, bent jau pakeisk savo aplinką. Galbūt gali pasukti stalą kiek kitu kampu, kaip patogiau tau, pastatyk ant jo keletą savo mėgiamų suvenyrų ir taip sukurk savo asmeninę erdvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų