REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėjų taryba penktadienį nusprendė kreiptis į generalinį prokurorą Darių Valių ir prašyti pradėti ikiteisminį tyrimą dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio seseriai Kauno apygardos teismo teisėjai Neringai Venckienei bei jos motinai Laimutei Kedienei.

REKLAMA
REKLAMA

Kreiptis į generalinį prokurorą Teisėjų taryba nusprendė išnagrinėjusi Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjo Vytauto Krikščiūno skundą. Šio teisėjo vadovaujama trijų teisėjų kolegija nutraukė Andriaus Ūso baudžiamąją bylą.

REKLAMA

Už tai, kad N. Venckienė būtų patraukta baudžiamojon atsakomybėn, balsavo 16 Teisėjų tarybos narių, 1 – susilaikė, o 4 nariai nuo šio klausimo nagrinėjimo nusišalino.

Po lapkričio 17-osios teismo posėdžio, kuriame buvo paskelbta nutartis, jog mažametės mergaitės tvirkinimu kaltinamam A. Ūsui baudžiamoji byla nutraukiama dėl jo mirties, N. Venckienė žurnalistams piktinosi teismo nutartimi, žadėjo netylėti. „Tegul jie negalvoja, kad jie čia dabar užgesino viską, būdami korumpuoti, kyšininkai ir iškrypėlių klaną dengdami, čia taip nebus“, – žurnalistams kalbėjo N. Venckienė.

REKLAMA
REKLAMA

Jos motina Laimutė Kedienė pareiškė, kad „čia nė vieno teisėjo nėra, čia trys banditai atėjo ir paskaitė nutartį“.

Jeigu Generalinė prokuratūra nuspręs pradėti ikiteisminį tyrimą, generalinis prokuroras turės kreiptis dėl N. Venckienės neliečiamybės panaikinimo.

Dėl teismo įžeidimo Teisėjų taryba nusprendė kreiptis ir į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją dėl drausmės bylos N. Venckienei iškėlimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų