REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai Elektrėnų savivaldybės Kazokiškių kaime esančiuose sandėliuose surado daugybę išardytų transporto priemonių ir jų dalių.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad surastosios dalys išmontuotos iš naujų ir apynaujų prabangių automobilių, identifikavimo numeriai išpjauti.

REKLAMA

Bendradarbiaujant su Kriminalistinių tyrimų centro specialistais dalis kėbulų jau identifikuota.

Paaiškėjo, kad kėbulai su sunaikintais identifikavimo numeriais priklauso užsienyje pagrobtiems automobiliams. Pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje buvo pavogti "AUDI A4 Avant", BMW 530i , "Mercedes Benz S320" ir kiti, Prancūzijoje pagrobtas prabangus "Jaguar", Latvijoje – "Hyundai Santa Fe". Visi automobiliai pavogti 2009 m. gruodžio–2010 m. lapkričio mėnesiais, jie pagaminti 2006–2010 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Tęsiant operaciją patikrinti UAB GTV GROUP IR KO Vilniaus ir Kauno filialai, kur rasta daug pagrobtų transporto priemonių dalių.

Sulaikyti keturi asmenys, įtariama, prisidėję prie vogtų transporto priemonių gabenimo iš užsienio į Lietuvą, šių transporto priemonių ardymo ir jų dalių realizavimo.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamu būdu gauto didelės vertės turto įgijimo ir realizavimo bei transporto priemonių identifikavimo numerių neteisėto sunaikinimo.

Šiuo metu tęsiami kitų rastų kėbulų identifikavimo darbai, tikrinami sulaikytų asmenų ryšiai su užsienio šalių nusikalstamomis struktūromis ir su užsienio šalyse nusikalstančiais Lietuvos piliečiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų