REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (toliau – UCI) Licencijų komisijai atmetus „Geox TMC“ (ir „Cofidis“ komandos) prašymus dėl ProTour licencijų, buvęs komandos „Cervelo“ lyderis Carlos Sastre tiktai šiandien prabilo esąs nustebęs ir nusivylęs.

REKLAMA
REKLAMA

„Šito aš tikrai nesitikėjau ir, teisybę pasakius, [UCI] sprendimas mane nustebino“.– pasakė „Tour de France 2008“ nugalėtojas Carlos Sastre.

REKLAMA

Neaiški atrankos sistema?

„Negaliu kritikuoti UCI taikomų kriterijų skiriant licencijas, nes niekas nežino detalių ir kokiu pagrindu vyksta atrankos sistema. Tačiau, bet kuriuo atveju, tai mane nuvylė, nes dviračių sportui kaip niekada reikalingi nauji projektai, tokie kaip „Geox-TMC“, kurie sujungtų patirtį ir jaunystę, ir kurią šefuotų didžiulė įmonė, nusprendusi remti mūsų sportą – ne tik vyrų, bet ir moterų komandą, o taip pat organizuojant vaikų užimtumą, kad pritrauktų tuos, kurie nusivylė dviračių sportu“.– sakė 35 metų ispanų dviratininkas, po ne itin sėkmingo sezono anaiptol nesitraukiantis iš profesionalų gretų.

REKLAMA
REKLAMA

Carlos Sastre patvirtino tebepuoselėjantis norą kitąmet dalyvauti visuose trijuose Didžiuosiuose turuose, jeigu tai vis dar bus įmanoma, teturint ProKontinentinę licenciją ir hipotetinę galimybę sulaukti pakvietimo svečio teisėmis.

Sistema – paprasta ir teisinga

UCI direktorius Pat McQuaid į išsakytus priekaištus atsakė, kad „[atrankos] sistema komandoms buvo pristatyta balandžio mėnesį, po to darkart – birželį, sistema jiems yra žinoma“.

„Svarbiausiose lenktynėse mes norime matyti geriausius dviratininkus ir geriausias komandas, dėl ko ir sukurta ši sistema. Visi nori turėti ProTour statusą, bet tik nedaugeliui jis gali būti suteiktas“.– dėstė UCI direktorius, replikuodamas į pasipiktinusios „Geox TMC“ ir savikritiškos „Cofidis“ komandų pasisakymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Taisyklės yra gana paprastos. Mes atrenkame 15 geriausių dviratininkų iš kiekvienos komandos, suskaičiuojame jų metinius rezultatus ir nustatome [komandos] sportinę vertę. Tai teisinga sistema ir nėra jokių paslapčių. Jeigu jūs turite rezultatyvių dviratininkų, tai užimate aukštą poziciją“.– pareiškė Pat McQuaid, šiuo metu besilankantis Kinijoje.

Susiję tekstai:

Dopingo sukčiautojas pranašesnis už Didžiųjų turų lyderius?

UCI licencijų dalybos kelia įtampą ir Lietuvos dviratininkams

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų