• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karališkosios vestuvės padės Didžiosios Britanijos turizmo sektoriui

Didžiosios Britanijos turizmo centro vadovai džiūgauja jau dabar: manoma, jog princo Williamo bei Kate Middleton vestuvės pritrauks į šalį daugybę turistų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, šį syki labiausiai laukiama ne prancūzų ar vokiečių – pasak turizmo ekspertų į 2011-ųjų vasarą vyksiančias vestuves labiausiai plūs augančių BRIC šalių (Brazilijos, Rusijos, Indijos bei Kinijos) gyventojai.

REKLAMA

Tokių išvadų prieita šalies turizmo biurui „Visit Britain“ atlikus 25 000 asmenų apklausą apie su Britanijos karališkąja šeima susijusių vietų patrauklumą. Labiausiai tokius „karališkus“ objektus kaip Bekingemo rūmai ar Vindsoro pilis mėgo rusų turistai. Po jų sekė brazilai, čekai, indai ir kinai.

Manoma, jog pastarųjų srautas tik didės – 2014-aisiais į Didžiąją Britaniją turėtų atvykti 100 000 kinų daugiau.

Neaišku, ar princas ir jo išrinktoji planavo savo vestuvių datą, bet sunku būtų įsivaizduoti tinkamesnį laiką – biudžeto taupymo išvargintiems britams reikia gerų naujinų. Be to, karališkosios vestuvės drauge su Karalienės deimantiniu vestuvių jubiliejumi bei Londono olimpinėmis žaidynėmis 2012-aisiais turėtų prisidėti prie biudžeto skylių kamšymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų