REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministro Raimondo Šukio įsitikinimu, valstybė galėtų drausti visus nuolatine studijų forma studijuojančius studentus, nepaisant jų amžiaus. Tokia draudimo lengvata studentams turėtų galioti šešerius metus, tai yra atitikti pirmosios pakopos koleginių ir universitetinių studijų trukmę bei magistratūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Ši lengvata galiotų nepriklausomai nuo to, ar būtų studijuojama nepertraukiamai visus šešerius metus, ar išsilavinimo būtų siekiama su pertraukomis, priklausomai nuo aplinkybių ir žmogaus apsisprendimo, teigiama Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime spaudai.

REKLAMA

Dėl nesutarimų, kokia apimtimi valstybė turėtų įsipareigoti mokesčių mokėtojų pinigais drausti studentus, įstrigo Ministro Pirmininko sudarytos darbo grupės veikla. Jos tikslas yra pateikti siūlymus, kaip tobulinti privalomojo sveikatos draudimo (PSD) sistemą, tarp jų ir dėl besimokančiųjų draudimo.

Sveikatos apsaugos ministras mano, kad, ieškant kompromiso, galėtų būti svarstomas pasiūlymas, jog valstybė prisiimtų atsakomybę savo lėšomis PSD drausti visus nuolatine studijų forma studijuojančius studentus, nepaisant jų amžiaus, bet apribotą laikotarpį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų