REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitų metų vasarį vyksiantiems savivaldybių tarybų rinkimams sulipdyta Panevėžio konservatorių ir krikščionių demokratų komanda byra – partijos monolitą skaldo intrigų pleištas.

REKLAMA
REKLAMA

Priežasčių nedetalizuoja

Trys į partijos sąrašą įrašyti pretendentai nusprendė rinkimuose nebedalyvauti ir pasiprašė jų pavardes išbraukti.

REKLAMA

Užvakar partijos miesto skyriaus susirinkime patvirtintoje kandidatų į Panevėžio tarybą rikiuotėje palyginti aukštą devintąją vietą užėmęs Vidmantas Urbonas savo sprendimo nebekovoti dėl Tarybos nario mandato motyvų neatskleidė. „Be komentarų“, – nukirto trečią kadenciją Taryboje dirbantis garsus sportininkas.

Į klausimą, ar yra taip užsiėmęs, kad nebeturi laiko politikuoti, Strateginio planavimo ir investicijų komiteto pirmininkas V. Urbonas atsakė, jog savo mėgstamo plaukimo tikrai nemesiąs.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip plaukiojau, taip ir plaukiosiu, turiu naujų idėjų, naujų projektų. Tačiau ne tai yra mano nedalyvavimo būsimuose rinkimuose priežastis. Kokia ji – neišduosiu“, – slapukavo iš aktyvios politikos trauktis nutaręs ultratriatlonininkas.

Tik imituoja darbą?

Panevėžio konservatorių ir krikdemų kandidatų į miesto Tarybą sąraše rinkėjai taip pat nebeišvys ir anksčiau dvi kadencijas Taryboje dirbusio Alfonso Garucko bei šios kadencijos Tarybos nario Dainiaus Ožalo.

Prie „Žemynos“ vidurinės mokyklos veikiančio sporto klubo „Jaunystė“ treneris A. Garuckas, po partijos kolegų reitingavimo sąraše pelnęs tik 38-ąją poziciją, tvirtino nematąs žmonių, su kuriais norėtų dirbti Taryboje ir įgyvendinti savo siekius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš esu suinteresuotas, kad mieste klestėtų sportas, o kaip to galima siekti, jei tarp pirmų aštuonių mūsų sąraše įrašytų kandidatų nėra nė vieno, susijusio su šia sritimi?“ – argumentavo A. Garuckas.

23-iojoje sąrašo pozicijoje atsidūrusio verslininko D. Ožalo teigimu, nebekovoti dėl miesto Tarybos nario mandato jis nusprendęs dėl keleto priežasčių. „Pirmiausia man nepriimtina, kad dėl aukštesnės vietos sąraše kai kurie partijos bendražygiai lipa per kitų galvas ir mano esą gudresni, antras dalykas – man didelių abejonių kelia, ar partijos kandidatai laimės rinkimus vedami mero Vitalijaus Satkevičiaus“, – sakė D. Ožalas. Tarybos Švietimo, mokslo ir jaunimo reikalų komitetui vadovaujančio politiko įsitikinimu, miesto galva tėra tik savimi patenkintas vadovas, išsigandęs net valdančiosios koalicijos narių.

REKLAMA

„V. Satkevičius nepademonstravo jokios galios nei sprendžiant privačių vežėjų, nei šalto vandens kainų problemų. Jis tik vaidina, kad dirba“, – tvirtino D. Ožalas.

Skundėsi prievaizdams

D. Ožalui taip pat nepatinka, kad Taryboje konservatoriai ir krikščionys demokratai, užuot susivieniję į bendrą frakciją, pasiskirstę į dvi. „Jei taip yra, vadinasi, tos pačios partijos nariai vadovaujasi skirtingais interesais ir ideologija. Nebepasitikiu aš jais, jie neturi idėjų, jokios veiklos strategijos“, – iš peties rėžė politikas.

REKLAMA

D. Ožalas su bendražygiais Taryboje V. Urbonu, Danute Marija Kažukauskiene, Audrone Grainiene ir Arnoldu Simėnu rugsėjį, po partijos kandidatus reitingavusio skyriaus susirinkimo, kreipėsi į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Priežiūros komitetą, teigdami, jog ši procedūra vykusi pažeidžiant nustatytą tvarką, kad reitingavimo metu buvo atvirai agituojama, už kokius žmones balsuoti. Tačiau Priežiūros komitetas pažeidimų neįžvelgė ir iš naujo surikiuoti pretendentų sąrašo nepareikalavo.

Paklaustas, ar jo sprendimo nebekandidatuoti į miesto Tarybą nenulėmė galimybę pakilti į aukštesnę vietą panaikinęs partijos Priežiūros komiteto verdiktas, D. Ožalas atsakė, jog kandidatus vis tiek kaip norės surikiuos rinkėjai. „Per praėjusius rinkimus jų dėka iš sąrašo galo buvau pakeltas net į šeštąją poziciją“, – pasigyrė pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai bent palypėjo...

Užvakar Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų miesto skyriaus susirinkime galutinai patvirtintame partijos kandidatų sąraše pirmąją vietą užėmė meras V. Satkevičius. Šią poziciją Panevėžio vadovas užsitikrino dar pavasarį.

Antrąją vietą užėmė neseniai Panevėžio darbo biržai pradėjęs vadovauti buvęs apskrities viršininkas Viktoras Trofimovas, trečiąją – daugiausia bendražygių balsų pelnęs Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Panevėžio skyriaus pirmininko pavaduotojas Raimondas Pankevičius.

REKLAMA

„V. Trofimovas iš buvusios 12-osios pozicijos į antrąją pakilo pagal Tėvynės sąjungos ir Lietuvos krikščionių demokratų partijos susijungimo sutartį. Ji numato, kad partijos skyriaus pirmininko pirmasis pavaduotojas kandidatų sąraše iš karto užima antrąją vietą po lyderio“, – paaiškino skyriaus politinių kalinių frakcijos vadovas R. Pankevičius.

Ketvirtas partijos kandidatų sąraše eina Panevėžio specialiosios mokyklos direktorius Petras Leikauskas, penktas – vienas iš bendrovės „Aukštaitijos vandenys“ direktorių Vidmantas Baltramiejūnas, šeštas – Kovo 11-osios nepriklausomybės akto signataras Julius Beinortas. Toliau rikiuojasi dabartinis Tarybos narys Maurikijus Grėbliūnas, žemėtvarkininkė Zinaida Marmokienė, gydytojas Darius Staugaitis, politinių kalinių ir tremtinių atstovas Algis Čeponis.

REKLAMA

Pasitraukus trims kandidatams, miesto konservatorių ir krikščionių demokratų kandidatų sąraše liko 57 pavardės.

Favoritas balsais nepasinaudos

Pagal partijos įstatus, pretendentų į miesto valdžią rikiuotę vedantis meras V. Satkevičius 10 procentų, arba 282 balsus, galėjo savo nuožiūra padalyti vienam ar kitam kandidatui.

„Tai padaryti nebuvo lengva. Tarėmės, derinome su kolegomis net pusantro mėnesio. Galutinį sąrašą susirinkime, vienam nariui balsavus prieš ir šešiems susilaikius, patvirtino daugiau kaip 230 skyriaus bendražygių “, – vakar „Panevėžio balsui“ tvirtino miesto vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Satkevičiaus, daugiausia balsų – net 63 – jis atidavęs savo favoritui V. Urbonui, 59 – A. Grainienei, 53– A. Simėnui, 40 – A. Čeponiui, 29 – M. Grėbliūnui.

Miesto vadovas teigė apgailestaująs, kad rinkimuose nepanoro kandidatuoti A. Garuckas, D. Ožalas ir V. Urbonas.

„Ponas Alfonsas priežasčių neįvardijo, o ponas Vidmantas skundėsi esąs pavargęs“, – sakė V. Satkevičius.

D. Ožalo priekaištas, kad konservatoriai ir krikdemai nesusibūrė į vieną frakciją, merui atrodo visiškai nepagrįstas. „Tai pono Dainiaus nuomonė. O partija po ilgų diskusijų nutarė, kad reikia turėti dvi atskiras frakcijas. Visa tai yra taktikos reikalas – ne po vieną, o po du atstovus dabar galime deleguoti ir į įvairias komisijas, ir į frakcijų seniūnų sueigą“, – tvirtino miesto meras.

V. Satkevičiaus įsitikinimu, rinkimų sėkmę dešiniųjų kandidatams lems jų žinomumas, bendravimas su žmonėmis, nuveikti darbai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų