REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas po pateikimo negrąžinamai atmetė Darbo partijos pasiūlymą surengti priešlaikinius parlamento rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

"Už" nutarimo projektą po pateikimo balsavo 51 Seimo narys, prieš buvo 50, susilaikė 17 parlamentarų. Seimas nepritarė šio dokumento tobulinimui ir nutarė jį visiškai atmesti. Pagal statutą, pirmalaikiams Seimo rinkimams surengti reikia ne mažiau 3/5 parlamentarų pritarimo, tai yra – 85 palaikančių balsų.

REKLAMA

Svarstymuose skambėjo kaltinimai populizmu ir keliant suirutę, kalbėta apie prarastą pasitikėjimą Seimu ir valdžia, o replikas po balsavimo pavadinusi cirku, pirmininkė Irena Degutienė sulaukė Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūno Valentino Mazuronio pabarimo...

Darbiečių iniciatyva

Po Darbo partijos frakcijos inicijuotu nutarimu pasirašė 50 Seimo narių – daugiausia opozicijos atstovai. „Darbiečiai" mano, kad taupant valstybės lėšas pirmalaikius Seimo rinkimus galima būtų surengti kartu su savivaldybių tarybų rinkimais, kurie turi vykti kitų metų vasario pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien valdantieji bijo pasitikrinti pasitikėjimą visuomenėje. Galiu pasakyti, kad didžiausio pasipriešinimo dėl pirmalaikių Seimo rinkimų mes sulaukėme būtent iš valdančiųjų", – sak4 Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

„Darbiečiai" tikisi, kad atviras balsavimas dėl pirmalaikių Seimo rinkimų parodys parlamentarų nuoširdumą, kiek jų žodžiai plenarinių posėdžių salėje ir žiniasklaidoje sutampa su jų nusiteikimu atsiskaityti visuomenei.

Mėgino reabilituotis?

Liberalų ir centro sąjungos pirmininko pavaduotojo Artūro Meliano nuomone, šiandien 50-ies Seimo narių pateiktas nutarimo dėl pirmalaikių Seimo rinkimų projektas buvo Lietuvos žmonių klaidinimas ir mėginimas „reabilituotis“ po nepalaikytos apkaltos Aleksandrui Sacharukui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atkreiptinas dėmesys, kad sutampa apkaltos nepalaikiusių ir tariamai pirmalaikių rinkimų siekusių Seimo narių skaičius. Beje, tarp pasirašiusiųjų nutarimo projektą – ir A. Sacharuko pavardė.

„Akivaizdu, kad jausdamiesi nepatogiai dėl sužlugdytos apkaltos, dalis nebalsavusių Seimo narių nutarė „reabilituotis“ prieš tautą ir parodyti tariamą drąsą. Netikiu, kad nors vienas iš nutarimo dėl pirmalaikių Seimo rinkimų teikėjų tikėjo tuo, ką daro. Nutarimui nepritarus, jie turėtų būti nuoseklūs ir atsisakyti Seimo nario mandato. Deja, kiškių drąsa jau išgaravo“, – sakė  Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų