• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pagrindinis pretendentas į „Formulės-1“ pasaulio čempiono titulą prieš lenktynes Abu Dabyje ispanas Fernando Alonso patyrė fiasko. 29 metų „Ferrari“ žvaigždė finišo liniją kirto septintas, bendroje įskaitoje smuktelėjo į antrą poziciją, o be to nesuvaldė nervų, rašo welt.de.

REKLAMA
REKLAMA

F. Alonso niekaip negalėjo aplenkti „Renault“ piloto ruso Vitalijaus Petrovo. Galbūt ispanas galvojo, kad buvusi jo komanda padės jam laimėti pasaulio čempiono titulą? Kirtęs finišo liniją „Ferrari“ lenktynininkas grūmojo V. Petrovui kumščiu, lyg šis buvo būtų kaltas dėl prarasto titulo.

REKLAMA

Nusiraminęs F. Alonso tikino, kad viskas buvo teisinga: „Mes esame labai nusivylę ir liūdni. Deja, ne viskas vyko taip, kaip suplanavome. Pabaigoje jau žinojome, kad į techninio aptarnavimo juostą reikėjo sukti vėliau. Tai būtų buvęs geresnis sprendimas.“

Italai dėl išslydusio iš rankų titulo pametė galvas. Šalies ministras Roberto Calderoli priekaištavo „Ferrari“ komandai dėl kvailos strategijos ir pareikalavo ekipos boso Lucos di Montezemolo galvos. „Jis kaltas, kad mes, kaip „Ferrari“ sirgaliai, turime gėdytis“, – teigė jis.

Tuo tarpu dėl naujos sutarties su „Renault“ derybas pradėjęs V. Petrovas tikino, kad tiesiog dirbo savo darbą. „Su Fernando ilgai kovojome, tačiau bolidas buvo greitas ir man pavyko kontroliuoti situaciją. Atėjau čia kovoti su kiekvienu pilotu ir tai parodžiau šįkart“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų