REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos valdžia ketina šalyje kalintiems užsieniečiams mokėti 1 tūkst. 500 svarų sterlingų, kad šie po bausmės atlikimo grįžtų į savo šalis. Tokio plano kritikai jį vadina „nederamu“, skelbia šalies laikraštis „The Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Mintis mokėti nusikaltėliams, kad šie paliktų Britaniją, kilo dar 2006 metais leiboristams. Tačiau tuomet opozicijoje buvę konservatoriai šią iniciatyvą sukritikavo.

REKLAMA

Dabar ketinama iš kalėjimo Jungtinėje Karalystėje išėjusiems užsieniečiams iš karto sumokėti 500 svarų sterlingų, o 1 tūkst. svarų sterlingų sumokėti po mėnesio jiems sugrįžus į gimtąją šalį. Žmogui tiesiog reikės kreiptis į Tarptautinę migracijos organizaciją ir paaiškinti, kur jie ketina išleisti gautus pinigus.

Tokio plano kritikai jį vadina „nederamu“ teigdami, kad šiandien Britanijoje daug įstatymų besilaikančių šeimų gyvena gaudami mažesnes nei minimalias pajamas.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai Britanijos valdžia taip pat paskelbė, kad tūkstančiai šalyje kalinčių užsieniečių bus išsiųsti atlikti laivės atėmimo bausmes savo gimtosiose šalyse. Šiuo metu iš Jungtinėje Karalystėje kalinčių maždaug 85 tūkst. žmonių daugiau nei 11 tūkst. yra užsieniečiai. Teisingumo ministerija mano, kad kaip galima daugiau užsieniečių turi būti išsiųsta į jų gimtąsias šalis atlikti bausmių siekiant taupyti valstybės lėšas.

Praėjusiais metais iš Britanijos buvo deportuota 5 tūkst. 530 užsieniečių kalinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų