• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tik vienetai Lietuvoje gali pasigirti 17 metų darbo patirtimi televizijoje. Tiek laiko pradirbęs ir nei balsu, nei veidu žiūrovams neatsibodęs aktorius, televizijos laidų vedėjas ir garsintojas Džiugas Siaurusaitis dar turi kuo nustebinti. Netrukus jis pasirodys seriale „Moterys meluoja geriau“.

REKLAMA
REKLAMA

Televizijoje dirbate beveik 17 metų. Tokius žmones Lietuvoje galima pirštais suskaičiuoti. Kaip jums tai pavyko?

REKLAMA

Galima pradėti nuo to, ką televizijoje veikiau ir veikiu. Iš pradžių pradėjau garsinti filmus, paskui buvo įvairiausių darbų – vaidinau kokiuose nors šou, rengiau tekstus, garsinau ir kūriau „Be tabu“ siužetus. Tad jei nori išsilaikyti, turi būti įvairiapusiškas.

Kodėl, jūsų manymu, naujiems žmonėms taip sunku įsitvirtinti televizijoje?

Nežinau, ar labai sunku. Jei kalbame apie laidų vedėjus, tiems, kurie turi ką nors bendro su vaidyba ar kūryba, neturėtų būti sunku. Kiti gal neįsitvirtina dėl to, kad ši veikla nėra susijusi su jų pagrindine profesija. Kokiam nors architektui bus tikrai sunkiau negu aktoriui. Televizija yra pasekmė. Ji arba ima jau kieno nors sukurtą veidą, arba išskirtiniais atvejais kuria jį pati.

REKLAMA
REKLAMA

Bet ar iš tiesų aktoriams visada televizijoje yra lengviau? Kartą vienas prodiuseris pasakė, kad jei aktoriams duodi vesti laidą, bet neduodi jokio vaidmens, jiems būna sunku.

Priklauso nuo aktoriaus. Man nėra sunku vesti laidą ir be jokio vaidmens. Yra aktoriai „šoumenai“ ir yra aktoriai charakteriniai personažai. Pastariesiems sunkiau duoti žiūrovams ką nors iš savęs paties. Yra tokių mano kolegų, kurie visiškai nenori eiti į televiziją ir čia neis. Bet tai jokiu būdu nereiškia, kad vieni yra blogesni, o kiti – geresni aktoriai. Pavyzdžiui, Vytautas Šapranauskas yra puikus televizijos laidų vedėjas, be to, genialus aktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokio žmogaus reikia televizijai?

Išvaizdaus, charizmatiško, protingo. Neužtenka būti perskaičius tris knygas. Reikia sėkmės, reakcijos. Televizija yra gana greitas mechanizmas, todėl reikia mokėti greitai persiorientuoti. Sunku pasakyti, ko reikia, nes, viena vertus, nieko nereikia, kita vertus - visko.

Tiek metų sukatės televizijoje, bet kol kas nė karto nedalyvavote jokiame televizijos projekte. Kodėl?

Šiemet kvietė dalyvauti „Šok su manimi“, bet pažiūrėjau, kad tam neturiu tiek pinigų ir laisvo laiko. Tokiems šou reikia turėti daug laisvo laiko, kad nereikėtų uždirbinėti pinigų. Aš to neturiu. O pasirodyti bet kaip nesinori.

REKLAMA

Esate aktorius, bet kol kas jūsų nematyti lietuviškuose serialuose. Kodėl?

Kol kas ne, bet galiu užtikrino, kad serialo „Moterys meluoja geriau“ žiūrovai jau po kelių mėnesių mane išvys.

Kas suviliojo į serialo filmavimo aikštelę?

Pasiūlė ir sutikau. Filmavimas vyko vasarą, turėjau laiko. Tai bus nedidelis, epizodinis, bet gana charakteringas vaidmuo. Visi sakė, kad man jis tiko, tikiuosi, neblogai pavyko.

Ką reiškia būti Džiugu Siaurusaičiu?

Nieko. (Šypsosi.) Kartais gal tik turiu daugiau galvoti prieš ką nors darydamas viešoje vietoje. Pavyzdžiui, negaliu visiems rodyti nepadorių ženklų. Žinoma, galiu, bet paskui bus gėda. Negaliu apšaukti gatvėje senutės ir likti nepastebėtas. Jaučiu tam tikrą atsakomybę.

REKLAMA

Jūsų sudarytas įvaizdis televizijoje yra kaip linksmo ir daug juokaujančio žmogaus. Koks esate savoje kompanijoje?

Natūraliai toks ir esu. Kompanijoje kartais būnu net ir linksmesnis negu televizijoje, nes juokauti pagal duotą užduotį yra daug sunkiau negu kokiame nors vakarėlyje tarp savų draugų.

Sutinkate, kad komediją sukurti sudėtingiau negu tragediją?

Taip – prajuokinti žiūrovą yra sudėtingiau negu pravirkdyti.

O gal pamenate melodramą, kuri jus pravirkdė?

Ne, tokių filmų, kurie pravirkdytų, dažniausiai nežiūriu. O šiaip mane sugraudinti nėra sunku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O supykdyti?

Esu labai nekonfliktiškas žmogus. Supykdyti mane yra sunku, bet jei užsiplieskiu, greitai dėl tų pykčių pradedu gailėtis.

Kokios žmonių savybės jus erzina?

Smarvė, banalumas, kalbos apie horoskopus, orą, banalūs tostai per šventes, banalūs anekdotai. Erzina tie, kurie nuolat būna viskuo nepatenkinti, nervina politikavimas viešose vietose. Ypač erzina sveikos mitybos specialistai, aiškinantys, ką reikia valgyti. Nenervina normalūs, sveiko proto žmonės, adekvatūs aplinkai.

Ką veikiate laisvalaikiu?

Vienas iš mano pomėgių – maisto ruošimas. Galiu 3 ar 5 valandas ruošti vieną patiekalą ir tuo mėgautis. Patinka pjauti žolę, kapoti malkas. Mėgstu gyventi užmiestyje, daryti tokius ūkiškus darbus.

REKLAMA

Jūsų žmona taip pat yra aktorė. Sunkiau ar lengviau yra tos pačios profesijos žmonėms gyventi po vienu stogu?

Manau, kad lengviau. Su žmona galime sėdėti iki išnaktų ir kalbėtis apie kokį nors mano ar jos vaidmenį. Bendros temos dviejų žmonių santykiuose yra vienas iš pagrindinių dalykų.

Kas dar santykiuose yra svarbu?

Pagarba vienas kitam ir pozicijų užleidimas. Kad nebūtų abu užsispyrę kaip ožiai, kad vieną kartą nusileistų vienas, kitą kartą – kitas.

Dosjė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų