REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien prasideda Lietuvos vyrų tinklinio čempionatas, kuriame rungtyniaus 6 komandos. Čempionatas startuoja Šiauliuose, Kaune ir Panevėžyje, o baigsis balandžio 3 d. Kaip ir praėjusiais metais, jame žaidžia 6 komandos – Vilniaus „Flamingo Voley-SM Tauras“, „Ąžuolas“ ir VGTU bei  Šiaulių „Elga-Startas“, Panevėžio „KKSC-Naujoji Agluona“ ir Kelmės „Antivis-Etovis“.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausią nuostabą kelia tai, kad jau daugelį metų čempionate nėra nė vienos Kauno vyrų komandos. Mieste veikia Kūno kultūros ir sporto centro tinklinio padalinys,  jame dirba nemažai trenerių. Tačiau jie nesugeba išugdyti didesnio meistriškumo vaikinų tinklininkų, kurie susiburtų į vieną komandą ir dalyvautų šalies suaugusiųjų čempionate.

REKLAMA

„Kaunas apskritai yra apsileidęs, jų komandėlės epizodiškai pasirodo tiktai pirmosios lygos varžybose. Mieste neatsiranda nė vienas tinklinio entuziastas, kuriam rūpėtų vyrų tinklinis. Kauniečių vyrų treneriams reikėtų imti pavyzdį iš nesenstančios energingosios Jolitos Virbickienės, kuri ugdo jaunąsias mokyklos žaidėjas – jų pačios pajėgiausio papildo moterų komandos gretas, ir jų „Heksa -KKSC“ visada jaunatviška ir stipri, per čempionatus kovoja dėl aukso medalių“, – sako Lietuvos tinklinio federacijos generalinis sekretorius Juozas Lapeika.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune yra ir aukštųjų mokyklų, tačiau jose tinklinis merdi. 2010-2011 m. Lietuvos čempionatas vyks pagal tą pačią sistemą, kaip ir praėjusiais metais. Atrankos etapas vyks dviem ratais, o po to prasidės pusfinalio ir finalo susitikimai. Finale nugalėtojai paaiškės, kurie laimės tris susitikimus, o bronzos medalininkai – du.

Kitą savaitę Jonavoje bei Kaune prasidės ir Lietuvos-Latvijos moterų čempionatas, kuriame žais keturios mūsų moterų komandos: Vilniaus „VTC-SM Tauras“, Kauno „Heksa-KCSM“, Joanvos „Achema-KKSC“ ir Lietuvos jaunių rinktinė, besirengianti Europos jaunių čempionato atrankos varžyboms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažesnio meistriškumo komandos dabar dalyvauja Mažosios „Sporto“ taurės atrankos varžybose. Moterų turnyre žaidžia 8 komandos, o vyrų – trylika. Finalinis turnyras bus surengtas lapkričio 20-21 d. Pakruojyje. Jau paaiškėjo pirmosios dvi finalininkės, tai  – Kauno „Cukrainis“ ir „Sixta+“. Kitos ketverto komandos paaiškės šį savaitgalį.

Jolanta Mockevičienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų