• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje nuo kitų metų sausio 1-osios bus visiškai uždrausta prekiauti šaldyta paukštiena. Tai pareiškė Rusijos Federacijos vyriausiasis sanitarijos gydytojas Genadijus Oniščenka, praneša „Interfax“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes draudžiame giliai šaldytos paukštienos pardavimus Rusijos rinkoje, nesvarbu – ar tai būtų vietos mėsa, ar importuota“, – pareiškė G. Oniščenka.

REKLAMA

Jis pridūrė, kad nuo kitų metų visa paukštiena turi būti pardavinėjama atvėsinta.

G. Oniščenka priminė, kad sprendimas apriboti šaldytos paukštienos pardavimus buvo priimtas dar 2008 metais. Iki tol buvo planuojama taikyti šį draudimą bet kokiai mėsai, tačiau vėliau Rusijos vartotojų teisių priežiūros tarnyba „Rospotrebnadzor“ pasiūlė apriboti tik paukštienos pardavimus.

Jau dabar šalies teritorijoje uždrausta naudoti šaldytą paukštieną, įskaitant ir vištieną, vaikų maisto gamyboje.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos valdžios sprendimas sulaukė Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) priekaištų. Pasak Ekonomikos plėtros ministerijos Prekybos derybų departamento vadovo Maksimo Medvedkovo, daugelis PPO dalyvių teigia, kad draudimas pardavinėti sušaldytą paukštieną neatitinka organizacijos standartų ir nėra moksliškai pagrįstas.

„Rospotrebnadzor“ nuo 2010 m. pradžios jau buvo uždraudęs importuoti paukštieną iš Jungtinių Valstijų dėl naujų Rusijos įvestų techninių standartų. Pagal naująsias normas, chloro kiekis tirpale, skirtame vištienai perdirbti, buvo sumažintas keturis kartus, tačiau dauguma JAV vištienos gamintojų šių reikalavimų nesilaikė.

Iki pat rugpjūčio vidurio vištienos gamintojai iš JAV negalėjo tiekti savo produkcijos Rusijai, tačiau vėliau šalys sureguliavo tiekimo klausimus, ir rugsėjį Rusija atšaukė draudimą importuoti paukštieną iš 83 JAV įmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų