REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po pirmadienio incidentų su siuntiniais-bombomis antradienį Graikija ramybės nesulaukė. Rasti sprogstamieji užtaisai prie Šveicarijos, Rusijos ambasadų Atėnuose. Išminuotojai skubėjo net į šalia sostinės esantį karinį oro uostą. O vienas siuntinys su sprogmenimis, skirtais Angelai Merkel, aptiktas Berlyne. Laimei, aukų išvengti pavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį prie Šveicarijos ambasados Atėnuose nugriaudėjo nedidelis sprogimas. Sprogstamąjį užtaisą į ambasados teritoriją metė pro šalį einantis žmogus.

REKLAMA

Beveik tuo pačiu metu išminuotojai tyrė įtartiną siuntinį, kuris buvo aptiktas prie Bulgarijos ambasados.

Dar viena bomba rasta prie Graikijos parlamento stovėjusiame automobilyje. Sprogmuo buvo įdėtas į dėžę ir paliktas transporto priemonės salone. Pavojų kėlusį radinį teko sunaikinti čia pat vietoje. Skelbiama, kad ant dėžės buvo nurodyta siuntinio gavėja – Čilės ambasada. Apie siuntinį teisėsaugai pranešė pašto siuntų kompanijos darbuotojas, kuris turėjo pristatyti jį į vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Vos spėję pavojingus radinius padaryti nekenksmingus, išminuotojai turėjo skubėti prie Rusijos ambasados ir vietoje kontroliuojamu sprogimu sunaikinti paliktą sprogmenį.

Pavakary gauta pranešimų, kad sprogstamųjų užtaisų galbūt rasta ir Atėnų priemiestyje esančiame kariniame oro uoste.

Vakar apie 17 val. Berlyne, federalinėje kanceliarijoje, aptiktas įtartinas paketas, adresuotas Vokietijos kanclerei Angelai Merkel. Ant paketo buvo nurodyta siuntėja - Graikijos ekonomikos ministerija. Tai ir sukėlė darbuotojų įtarimų, mat po vakarykščių įvykių Atėnuose Vokietijoje sugriežtintos saugumo priemonės, o žmonės raginami būti itin atidūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad pastarasis siuntinys turėjo sprogstamąjį užtaisą. Jį išminuotojai neutralizavo vietoje.

Vokietijos kanclerė A. Merkel šiuo metu vieši Belgijoje.

Priminsime, kad pirmadienį pašto kompanijai priklausančiame pastate sprogo Meksikos ambasadai Atėnuose skirtas siuntinys. Per incidentą lengvų sužalojimų patyrė siuntų skyriaus darbuotoja. Dar du siuntiniai su sprogmenimis buvo skirti Belgijos ir Nyderlandų ambasadoms.

Dėl pasikėsinimo įvykdyti šiuos nusikaltimus buvo sulaikyti du vyrai – 22 ir 24 metų. Manoma, kad vienas sulaikytasis priklauso anarchistų grupuotei. Per sulaikymo operaciją buvo rastas dar vienas sprogmuo – jis buvo adresuotas Prancūzijos prezidentui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų