REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mėnesinio žurnalo  „IQ“ vyriausiasis redaktorius Vladimiras Laučius antradienį buvo atleistas iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šįryt, man tik atvykus į darbą, įmonės direktorius Nerijus Gasparavičius, kuris šias pareigas pradėjo eiti prieš mėnesį (anksčiau N. Gasparavičius dirbo „Hermis capital“ priklausančios „Dienos media News“ grupės direktoriumi“, - „Balsas.lt“), pranešė, kad esu atleidžiamas akcininkų sprendimu. Kokie yra šio sprendimo motyvai - paaiškinta nebuvo.  Jokių pretenzijų savo profesinei veiklai, kaip žurnalo redaktorius, aš neišgirdau. Nebuvo nei vieno konkretaus profesinio priekaišto dėl žurnalo ar straipsnių kokybės. Man labai sunku suvokti šio žingsnio priežastis“, - portalui „Balsas.lt“ sakė V. Laučius.

REKLAMA

Apie tai V. Laučius teigia galįs tik spėlioti ir pabrėžė visada labai gerai sutaręs su savininkais. „Ramūną Garbaravičių pažįstu daugiau nei dešimt metų. Taip pat ir jo žmoną Birutę, kuri dirbo kartu su manimi žurnale“, - sakė jis.

Žurnalo, kuriam V. Laučius vadovavo nuo 2010 m. vasario, turinį sudaro savaitraščio „The Economist“ apžvalgininkų rašiniai. Lietuviško žurnalo leidėjai  „Intelligent Media“, kuri priklauso broliams Ramūnams ir Jonui Garbaravičiams, įsigijo išskirtines teises lietuvių kalba ir Lietuvos teritorijoje skelbti „The Economist“ straipsnius spaudoje bei internete. Jonas Garbaravičius yra „Scaent Group“, kuri yra Rusijos energetinio monstro „Inter Rao“ tarpininkė, vadovas. R. Garbaravičius (jaunesnysis) yra Seimo narys nuo TS-LKD).V. Laučius anksčiau yra dirbęs   portalo „alfa.lt“ vyr. redaktoriumi ir buvęs žurnalo „Veidas“ vyr. redaktoriaus pavaduotoju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų