REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau kaip pusė bankų mano, kad sąstingis Lietuvos nekilnojamojo turto rinkoje turėtų baigtis iki 2011 m. pabaigos, skelbia Lietuvos bankas.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia dalis (58 proc.) apklausoje dalyvavusių bankų prognozuoja, kad per ateinančius 12 mėn. nekilnojamojo turto kainos reikšmingai nesikeis. Šiek tiek daugiau negu ketvirtadalis respondentų nurodė, kad kaina šiek tiek pakils, tačiau ne daugiau kaip 10 procentų, o dešimtadalis respondentų teigė priešingai – kad nekilnojamojo turto kainos per ateinančius metus turėtų nuosaikiai sumažėti (iki - 10 proc.).

REKLAMA

Palyginti su balandžio mėn. apklausos rezultatais, bankai iš esmės nepakeitė nekilnojamojo turto rinkos raidos scenarijaus – daugiau kaip pusė bankų (61 proc.) mano, kad sąstingis Lietuvos

nekilnojamojo turto rinkoje turėtų baigtis iki 2011 m. pabaigos.

Kita vertus, sumažėjo respondentų, besitikinčių ekonominio sąstingio pabaigos 2010 m. pabaigoje, skaičius ir atitinkamai nuosaikiai pagausėjo teigiančiųjų, kad ekonomikos atsigavimas prasidės 2012 m. pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl pagerėjusių nekilnojamojo turto rinkos perspektyvų padaugėjo ir gyventojų skolinimosi paklausa.

„Dauguma bankų tikisi, kad ateinantį pusmetį skolinimosi paklausa ir toliau didės“,- apklausos rezultatus komentavo Lietuvos banko Ekonomikos departamento Finansinio stabilumo skyriaus vyresnysis ekonomistas Simonas Krėpšta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų