REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažiausiai 450 žmonių žuvo Indonezijos salose kilus galingai cunamio bangai ir išsiveržus Merapio ugnikalniui. Tai šeštadienį pranešė šalies valdžios atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau buvo pranešama, kad 7,7 balo žemės drebėjimo sukeltas cunamis pirmadienį nusinešė 370 žmonių gyvybes Mentavajaus salyne, o 30 žmonių tapo Merapio ugnikalnio išsiveržimo antradienį aukomis.„Cunamis pražudė 413 žmonių, o 298 vis dar laikomi dingusiais be žinios", - sakė žurnalistams gelbėjimo tarnybų atstovas Surjadis (Suryadi).

REKLAMA

Anot pareigūno, gelbėjimo operaciją ir pagalbos teikimą apsunkina blogos meteorologinės sąlygos ir laivų stygius. „Gavome labai daug humanitarinės pagalbos. Deja, laivų skaičius nėra pakankamas, kad ją būtų galima greitai nugabenti į atokius žvejų kaimelius", - pridūrė Surjadis.

O antradienį įvykusio Merapio ugnikalnio išsiveržimo aukų skaičius, kaip pranešė gelbėjimo tarnybos, padidėjo iki 38.

Oro uostas Jogjakartos mieste, kuris yra už 25 kilometrų nuo vulkano, laikinai uždarytas, kol nuo kilimo ir tūpimo takų bus nuvalytas pelenų sluoksnis.

REKLAMA
REKLAMA

Ligoninėse yra apie 400 sužeistųjų, o maždaug 4 tūkstančiai žmonių neteko pastogės.

Vulkanologai įspėja, kad artimiausiomis dienomis 2 tūkstančių 914 metrų aukščio Merapis vėl gali išsiveržti, kadangi jo krateryje susikaupė daug magmos.

Mentavajaus salynas yra vienas iš dažniausiai žemės drebėjimų purtomų Indonezijos regionų. Išskyrus banglentininkus, į salas atvyksta nedaug turistų, kadangi jas sunku pasiekti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų