REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

BBC darbuotojai lapkritį surengs du streikus, protestuodami prieš valstybės pasiūlytus pensijų programos apribojimus.

REKLAMA
REKLAMA

Streike ketina dalyvauti BBC žurnalistai, priklausantys Nacionalinei žurnalistų sąjungai (NUJ), antrai didžiausiai korporacijos darbuotojų profsąjungai. Už streiką pasisakė 70 proc. iš 4 tūkstančių NUJ narių. NUJ nariai protestuos du kartus: nuo lapkričio 5 iki 6-osios ir nuo lapkričio 15 iki 16-osios.

REKLAMA

Vyriausybė negali priversti BBC darbuotojų likti savo darbo vietoje. BBC yra visuomeninė organizacija, kurios Tarybą skiria britų karalienė, Didžiosios Britanijos piliečiai moka specialų mokestį į biudžetą, iš kurio lėšų egzistuoja korporacija. Teisės į streiką Didžiojoje Britanijoje neturi tik policininkai, kuriems neleidžiama netgi stoti į profsąjungą.

Spalį BBC sutiko su smarkiu biudžeto mažinimu. Korporacijos teigimu, biudžeto apribojimas yra geresnė alternatyva nei ta, kurią pasiūlė vyriausybė. Valdininkai norėtų įpareigoti BBC kompensuoti išmokas pensininkams, vyresniems nei 75-eri metai. Šiuo atveju korporacijos išmokos siektų 556 mln. svarų sterlingų per metus, juolab kad ši suma toliau augtų.

Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Davido Camerono vyriausybė paskelbė apie biudžeto išlaidų mažinimą iškart po savo pergalės per 2010 m. rinkimus. Pagrindinė taupymo priežastis – spartus valstybės skolos augimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų