REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomas Amerikos finansininkas ir filantropas George Sorosas ragina valdžią legalizuoti marihuaną.

REKLAMA
REKLAMA

The Wall Street Journal parengtame straipsnyje G. Sorosas tikina, kad Amerikos valdžiai apmokestinus marihuanos pardavimą ir kontroliuojant jos vartojimą, galima bus sutaupyti milijardus dolerių.

REKLAMA

Šiuo metu tie pinigai leidžiami tam, kad būtų užtikrintas draudimas rūkyti marihuaną, kurio įgyvendinti neįmanoma. Kiekvienais metais už marihuanos laikymą nedideliais kiekiais areštuojama apie 750 tūkstančių žmonių, o tai yra apie 40% areštų už narkotikų laikymą.

Marihuanos legalizavimas sumažintų nusikalstamumo lygį, taip pat korupciją, kuri lydi tiek narkotikų verslą, tiek kovą su juo. Policija galėtų skirti daugiau pajėgų ir lėšų kovai su rimtesniais nusikaltimais.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, marihuanos legalizacija suduotų smūgį nusikalstamoms organizacijoms Meksikoje ir kitose šalyse, kurios neteks milijardus dolerių nešančių pajamų šaltinių ir tuo pačiu bus nualintos.

Bus sumažinta įtampa tarp rasių: juodaodžiai ne mažiau baltųjų linkę į „žolės“ rūkymą, tačiau jų suimama 4-5 kartus daugiau, o kartais net ir 10 kartų daugiau (priklausomai nuo miesto), nei baltųjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų