REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Virgin Galactic“ atskleidė pirmojo privataus kosmodromo nuotraukas, rašo „news.com.au“.

REKLAMA
REKLAMA

Pats Richardas Bransonas dalyvavo pagrindinio pakilimo tako atidarymo ceremonijoje. Kosmodromas įrengtas JAV, netoli Las Cruces miesto, ir yra specialiai skirtas komerciniams erdvėlaiviams.

REKLAMA

Keleivių terminalas bei lėktuvų angaras yra tame pačiame apvaliame pastate. Jis bus trijų aukštų ir turės 372 kvadratinių metrų dydžio apžvalgos galeriją bei 159 kvadratinių metrų balkoną.

Pakilimo takas yra 61 metro pločio ir 3048 metrų ilgio.

„Iš čia matysime ne tik, galbūt kasdienius, skrydžius į kosmosą, bet ir mokslininkus bei naujų pasaulių ir galimybių tyrėjus“, - atidarymo ceremonijoje sakė R. Bransonas.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad kosmosą gali pasiekti ir civiliai. Aš, be abejo, norėčiau būti vienu iš laimingųjų keleivių“, - kalbėjo antrasis mėnulyje pabuvojęs žmogus Buzzas Aldrinas.

Iki šiol kelionės į kosmosą išlieka astronautų, mokslinkų bei milijonierių mažumos, galinčios sumokėti milijonus, privilegija.

Bilietai į SpaceShipTwo kainuos 200 000 JAV dolerių. Už tai keleiviai bus skraidinami 2,5 valandos bei patirs penkias minutes nesvarumo būsenos. Čia keleiviai galės grožėtis žemės vaizdu ar, atsisegę diržus, plūduriuoti nesvarume.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užstatus skrydžiui (iš viso jau 50 mln. JAV dolerių) jau sumokėjo 380 asmenų.

Vienas keleivių, iš Rusijos kilęs 36 metų reklamos kompanijos vadovas Igoris Kutsenko, pasakojo, jog į kosmosą kils su 57 metų mama bei 59-mečių tėvu.

„Keliausime kai tik tai bus įmanoma. Tai – mano gyvenimo svajone“, - kalbėjo jis, pridurdamas, jog jau sumokėjo 150 000 JAV dolerių depozitą už kiekvieną asmenį.

R. Bransonas tikino, jog tikimasi greitai pasiekti ir Žemės orbitą. „Vieną dieną tikimės pastatyti viešbutį kosmose“, - sakė jis.

Kosmodromo statybas tikimasi baigti kitais metais.

Daugiau nuotraukų - čia

Susiję straipsniai

„Virgin Galactic“ „SpaceShip Two“ atliko pirmąjį savarankišką skrydį

Kosminis lėktuvas pirmąkart pakilo su įgula

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų