REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasieniečiams įkliuvo kontrabandinius rūkalus dideliais kiekiais gabenęs ir sandėliavęs plungiškis. Jo garaže pareigūnai aptiko ir įrangą, skirtą naminei degtinei gaminti.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės pasieniečiai gavo informacijos, kad į Plungę gali būti gabenamas didelis kontrabandinis baltarusiškų cigarečių krovinys.

REKLAMA

Pasieniečiai Plungėje patikrino į vieną garažų kooperatyvo kiemą atvykusį taksi automobilį „Ford Galaxy“. Jį vairavo keturiasdešimtmetis šio miesto gyventojas.

Transporto priemonės bagažinėje pareigūnai aptiko 6260 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Su įkalčiais sučiuptas vyras pasieniečiams prisipažino, kad viename garažų yra saugomas didelis kiekis kontrabandinių rūkalų.

Patikrinę nurodytą garažą, pasieniečiai jame aptiko 12400 pakelių baltarusiškų cigarečių su baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

REKLAMA
REKLAMA

Plungiškis pasieniečiams prasitarė ir dar apie vieną neteisėtą veiką – tame pačiame garažų kooperatyve vyriškis naudojasi garažu, kuriame įrengtas naminės degtinės fabrikėlis.

Operatyvininkai iškrėtė ir šį garažą. Aptikta įvairaus tūrio talpų, kuriose buvo išpilstyta 480 litrų skysčio, skleidžiančio specifinį naminės degtinės kvapą. Rasta ir nelegalių svaigalų gaminimo bei filtravimo įranga bei įvairios kvapiosios esencijos. Jos, manoma, naudojamos gaminant nelegalius svaigalus.

Plungiškį pasieniečiai dviem paroms uždarė į areštinę. Jam gresia piniginė bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų