REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovas teigia, kad normaliam gaisrininkų darbui užtikrinti reikėtų papildomai bent 5 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Didesnio finansavimo siekia ir Vadovybės apsaugos departamentas.

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė taip pat sako, kad kitų metų biudžete planuojamos išl

REKLAMA

aidos šalies gynybai yra per mažos, tačiau dėl sudėtingos šalies finansinės padėties daugiau prašyti neketinama.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas penktadienį svarstė kitų metų biudžeto projektą.

Komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas pastebi, kad kitais metais finansavimas daugeliui institucijų šiek tiek didėja. Tačiau tuo pačiu pripažįsta, kad tos lėšos bus nukreiptos ne strateginei plėtrai, o tiksliniams mokėjimams ar naujoms funkcijoms finansuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, Krašto apsaugos ministerija iš papildomų 20 mln. beveik pusę turės pervesti į Privalomą sveikatos draudimo fondą, ką numato naujai priimtas įstatymas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovas Remigijus Baniulis sako, kad beveik visas kitų metų biudžeto augimas atiteks Bendrosios pagalbos centro Vilniuje statybai. Tuo metu departamentui dar reikėtų bent 5 mln. darbo užmokesčiui, nes, anot R. Baniulio, į gaisrus važiuoja nesukomplektuotos brigados.

Seimo komiteto pirmininkas teigia savo rekomendacijose siūlysiantis, kad jeigu įstatymai numato institucijoms papildomas funkcijas, reikėtų skirti ir papildomą finansavimą.

Janina MATEIKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų