• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisant silpnos Didžiosios Britanijos ekonomikos, užsieniečių darbuotojų skaičius šalyje pasiekė rekordines aukštumas, praneša „The Daily Mail“. Šią vasarą bendras dirbančių užsieniečių skaičius pasiekė 2,4 mln.

REKLAMA
REKLAMA

Dalis jų buvo lenkai bei kitų Rytų Europos valstybių piliečiai, kurie pradėjo grįžti į Didžiąją Britaniją. Bendras rytų europiečių skaičius siekia 551 tūkst. Tai reiškia, kad užsienio darbuotojų skaičius per septynerius metus išaugo daugiau nei per milijonu.

REKLAMA

Tuo tarpu, dirbančių britų skaičius recesijos laikotarpiu sumažėjo šimtais tūkstančių. Užsienio darbuotojų skaičius didėja tuomet, kai šalyje vis labiau auga susirūpinimas dėl penkių milijonų suaugusių britų, kurie neturi darbo, o vyriausybė bando įtikinti, jog darbas yra geriau nei priklausomybė nuo nedarbo išmokų.

Toks darbuotojų antplūdis yra susijęs su imigracijos klausimu ir susirūpinimu dėl žmonių skaičiaus augimo bei gyventojų pertekliaus. Tačiau kai kurie šalies ministrai trokšta atitolinti imigracijos ne iš ES valstybių ribos priėmimą siekdami išlaikyti pigios bei kvalifikuotos darbo jėgos antplūdį.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos nacionalinis statistikos departamentas atskleidė, kad 2,4 mln. užsieniečių aktyviai prisidėjo prie šalies ekonomikos. 2008 metais, šalyje prasidėjus ekonomikos nuosmukiui, nemaža dalis užsieniečių paliko šalį. Tačiau šį pavasarį jie vėl sugrįžo dirbti į Britaniją.

Rytų europiečiai dirba tokius darbus, kurių vietiniai atsisako dėl to, kad ten yra mokami per maži atlyginimai arba yra keliami per dideli reikalavimai. Bendrai rytų europiečių skaičius per paskutinius tris mėnesius išaugo 54 tūkst.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nauji duomenys rodo, kad šalyje yra 26,5 mln. dirbančių britų, kas reiškia, kad jų skaičius nuo 2008 metų vasaros sumažėjo 650 tūkst. Didžioji Britanija siekia apriboti imigrantų ne iš ES valstybių skaičių, taip bandydama sumažinti bendrą migracijos kiekį iki tokio lygio, kuris buvo dešimtajame dešimtmetyje.

Vienas mokslinio instituto atstovas teigė, jog naujas migruojančių darbuotojų antplūdis bus kenksmingas. „Rizika kyla dėl to, kad mes turėsime augančią ekonomiką, tačiau neskatinsime vietinių šalies gyventojų dirbti“, - pasakojo seras Andrew Greenas iš „Migrationwatch“ instituto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų