REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anykščių regioniniame parke duris atvėrė naujas lankytojų centras. Kol kas jame neparengta ekspozicija, tačiau lankytojus vilios naujas apžvalgos bokštas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša LTV naujienų tarnyba, už 3 milijonus europinių lėšų rekonstruotame buvusios pirmosios Anykščių mokyklos pastate įsikūrė parko administracija, atidarytas lankytojų centras.

REKLAMA

Kol kas lankytojai čia gali rasti tik lankstinukų apie žymiausias vietas, po dvejų metų planuojama atidaryti šiuolaikinę ekspoziciją apie gamtą ir paveldą.

„Norime parodyti, pateikti parko vertybes, per literatūrą. Niekas neprieštaraus, jog Anykščiai vis dėlto yra literatūros sostinė, skaičiuojama 70 kūrėjų, kurie kilę iš Anykščių“, – teigia Kęstutis Šeperka, Anykščių regioninio parko direktorius.

Prieš dešimtmetį įkurtame parke yra gamtinis rezervatas, keli draustiniai, daug lankytinų vietų. Lankytojų centre bus galima rasti informaciją apie pažintinius pėsčiųjų ir dviračių takus, vandens trasas, poilsiavietes, gamtos vertybes.

REKLAMA
REKLAMA

Susipažinti su parku   padės ir prie Rubikių ežero pastatytas penkiolikos metrų aukščio apžvalgos bokštas.

Lankytojų centrai iki 2015-ųjų įsikurs visuose gražiausiuose Lietuvos regionuose. Saugomų teritorijų tarnybos atstovai tikina esą kai kuriose saugomose teritorijose tokie centrai jau pritraukė daugiau turistų.

Šį rudenį duris atvers ir Merkinės, Biržų regioninių parkų lankytojų centrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų