REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet rinkimų kampanija sutampa su Kalėdomis ir Naujaisiais metais. Tačiau Kalėdos jau prasideda, o su dovanėlėmis į duris beldžiasi kas ketveri metai apsilanką politiniai „seniai“ ir „snieguolės“. Du „dovanų seneliai“ ir viena „senutė“ jau aplankė miesto senjorus, kuriuos dovanos labiau prajuokino, nei nupirko.

REKLAMA
REKLAMA

Atvirukas, kuris prajuokino

„Trise susimetė ant vieno arbatos pakelio ir padovanojo“, - į redakciją su voku rankose įžengusi juokiasi pagyvenusi moteris. Prisistato – Stasė R. Nepatingėjo iš pietinio rajono atkakti į mesto centrą, kad tai pasakytų?

REKLAMA

Iš karto nesupratome, iš ko moteris taip juokiasi, kol iš atsinešto vokelio neišsitraukia atviruką. „Pats pigiausias“, - nuoširdžiu kiču atsiduodantį atviruką su gėlytėmis įvertina kolegė.

Atviruko turinys pralinksmino labiausiai.

Vienas – dviem

Atviruko viduje prisegtas arbatos „Lemon Tea“ pakelis ir priklijuotas geltonas lapelis su užrašais „Šiltam pokalbiui prie arbatos! Būkite sveiki!“ Iš kito užrašo matyti, kad tai – sveikinimas su senjorų diena.

REKLAMA
REKLAMA

Po sveikinimais pasirašo ir sveikintojai: „Partija Tvarka ir teisingumas, LR Seimo narys Valentinas Mazuronis, Tarybos nariai Daiva Matonienė, Vidmantas Japertas“. Kitaip tariant, „šventoji partinė trejybė“, kaip kartais rinkimų agitacijose trise pozuojančius politikus pavadina. Ir – politikų parašai. Patikriname – parašai tikri, ne „skenuoti“ (gerai turėjo pavargti žmonės, kol tiek parašų priraitė, - red. past.).

„Rimti politikai, supranta mus, pensininkus. Mes visąlaik su dieduku tuo pačiu arbatos pakeliu dalijamės, kad nenutuktume“, - ironizuoja Stasė R.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Plikyti „antisanitarinės“ arbatos nedrįso

Stasė R. padovanotąjį arbatos pakelį naudoti nedrįso. Panašu, kad pakeliai į maišelius buvo sukaišioti rankomis.

„Nėra nei galiojimo datos, nei kitų maisto produktams būtinų užrašų. Iš kur aš galiu žinoti, kur prieš tai voliojosi šis pakelis, ar nėra pasibaigęs jo realizavimo terminas, kuo sirgo žmogus, kuris rankomis kaišiojo arbatą“, - svarsto „paksininkų“ apdovanota senjorė.

Abejonių kelia ir polietileno pakelis, į kurį įkišta arbata. Akivaizdu, kad pakelis skirtas ne maisto produktams, tokius maišelius dažniausiai naudoja prekybininkai – įvairioms smulkmenoms sudėti. Bet ne maistui. Beje, pakuotės, kurios liečiasi su maistu, turi būti specialiai sertifikuotos.

REKLAMA

Gali pasinaudoti sukčiai

Kokiomis sąlygomis buvo „fasuojama“ arbata ir kas tai atliko, išsiaiškinti nepavyko. V. Japerto telefonas buvo atjungtas, o jo kolegė „dovanų senelė“, Šiaulių vicemerė D. Matonienė telefonu neatsiliepė (senos geros tradicijos, - red. past.).

Stasei R. nerimą kelia ir tai, iš kur partinukai sužinojo jos pavardę ir tikslų adresą.

Ir išties – prekyba rinkėjų duomenimis nutraukta daugiau kaip prieš porą metų. O ir anksčiau partijos, nusipirkusios rinkėjų sąrašus, juos privalėjo sunaikinti praėjus mėnesiui po rinkimų.

REKLAMA

Skelbiama, jog partija Tvarka ir teisingumas yra viena iš tų, kurios yra pirkusios rinkėjų sąrašus.

„Nėra smagu, kai kažkas naudojasi asmens duomenimis. Jeigu žino, kad esu „senjorė“, vadinasi, turi ir mano asmens kodą? Iš jo galima nustatyti amžių. Kas gali garantuoti, kad mano duomenys nepateks sukčiams“, - jau be juokų klausia ponia Stasė R.

Kolegos smerkia dovanotojus

Ką apie prasidedantį dovanų sezoną mano kolegos politikai? Šiaulių miesto tarybos narys, partijos Tvarka ir teisingumas atstovas Alfredas Lankauskas dovanų dalijimą vadina blogu įpročiu. „Siūlyčiau atsisakyti – tai blogas įprotis, kaip rūkymas ir alkoholizmas“, - teigia buvęs Šiaulių meras. Teigia nepritariąs dovanų dalyboms ir vadina tai pigiu triuku. „Niekada to nedariau, neturėjau tam nei lėšų, nei galimybių“, - sako miesto Tarybos narys. Panašios nuomonės ir jo bendrapartietė Kristina Lementauskaitė. „Įstatymai draudžia rinkėjams dalyti dovanas ir to reikia laikytis. Ne dovanomis reikia rinkėjus papirkinėti, o darbu“, - įsitikinusi verslininkė ir Tarybos narė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokios pat nuomonės, jog geriausiai politikus reprezentuoja darbai, yra ir Šiaulių miesto tarybos sekretoriato vadovas, liberalcentristas Vaclovas Vingras. Jo manymu, rinkėjai blaiviai ir skeptiškai vertina politikus, kurie kartą per ketverius metus puola rašyti „hipertrofuotų sveikinimų“ ir apdalija dovanomis.

„Manau, dovanos diskredituoja partijas, nes mąstančius rinkėjus gali ir įžeisti“, - įsitikinęs V. Vingras.

Ir V. Vingras, ir konservatorė, Tarybos narė Aldona Augutienė abejoja, ar dovanas susirinkę, koncertais pasimėgavę rinkėjai eis balsuoti būtent už juos apdovanojusias partijas. Tarybos narė, mero patarėja ir Darbo partijos atstovė Danguolė Martinkienė irgi abejoja, ar rinkėjus galima nupirkti koncertais. Tačiau koncertai, skirtingai nei daiktai, jos manymu, – gražus dalykas.

Mykolas DEIKUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų