REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar iš Vilniaus, kur vyko konkursas Panevėžio darbo biržos direktoriaus pareigoms užimti, premjero Andriaus Kubiliaus patarėju dirbantis Viktoras Trofimovas grįžo triumfuodamas. Jis gavo norimą kėdę.

REKLAMA
REKLAMA

Bandė išlaikyti paslaptyje

Po konkurso buvęs Panevėžio apskrities viršininkas užsuko į Vyriausybę pasidalinti savo džiaugsmu su ministru pirmininku ir patikino jį, kad prie Panevėžio darbo biržos vairo stos tik baigęs visus jam pavestus darbus.

REKLAMA

Sutapimas ar ne, bet Panevėžyje svarbių įstaigų vadovų kėdes kažkodėl užima valdančiųjų šalies partijų atstovai. Šiemet vasarą Lietuvos pašto Panevėžio regionui pradėjo vadovauti susisiekimo ministro liberalsąjūdininko Eligijaus Masiulio, kurio pavaldume yra ta bendrovė, partijos bendražygis Raimundas Povilonis, o dabar sėkmė nusišypsojo Tėvynės sąjungos atstovui V.Trofimovui.

Kad ne kas kitas, o būtent šis politikas laimėjo konkursą, tapo aišku, kai jam pasibaigus Lietuvos darbo biržos Personalo ir administravimo skyriaus vedėja Genovaitė Lakienė „Sekundei“ pareiškė nesakysianti nugalėtojo pavardės.

REKLAMA
REKLAMA

Valdininkė motyvavo, kad įstatymai esą draudžia po konkurso tris dienas viešinti nugalėtoją. Tačiau paprastai konkurso laimėtojų pavardės paslaptyje nelaikomos ir iš karto paskelbiamos.

„Sekundei“ V.Trofimovas iš karto patvirtino, kad sveikinti reikėtų jį. Buvo trys kandidatai, V.Trofimovas surinko 18,7 balo iš 20 galimų. Antra likusi Panevėžio darbo biržos direktoriaus pavaduotoja A.Biguzienė, mūsų dienraščio žiniomis, atsiliko 2,7 balo. Trečioji kandidatė nesurinko minimalaus – 12 balų – skaičiaus.

Vakar nepavyko pakalbinti ilgametės Darbo biržos darbuotojos A.Biguzienės ir pasiteirauti, ar ji nesiruošia apskųsti konkurso. Susisiekus su ja telefonu, ji atsiprašė negalinti kalbėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Trofimovas, paklaustas, ar nesijaučia nesmagiai dėl to, kad dabar jo oponentai galės tvirtinti, jog buvo teisūs, sakydami, kad kalbos apie jo protegavimą į šį postą nebuvo laužtos iš piršto, patikino: nė kiek.

„Jeigu yra lobistas, kuris man esą parūpino šias pareigas, tai labai norėčiau žinoti jo vardą ir pavardę. Nupirkčiau šakotį“, – juokavo konservatorius.

Gaires nubrėžė V.Matuzas

Kaip tikino V.Trofimovas, pasklidus kalboms apie turimą užnugarį, jam net minties nekilo nebedalyvauti konkurse, atvirkščiai – paskatino dar geriau pasirengti.

REKLAMA

Jis įsitikinęs, kad laimėti padėjo darbo patirtis įvairiose valstybės institucijose, taip pat Europos Sąjungos regionų komitete.

Daugelį nustebino, kad konkurso sąlygose vienas iš kandidatui keliamų reikalavimų buvo turėti ne mažesnę nei 1,5 metų vadovaujamo darbo patirtį. Paprastai iš pretendentų į vadovo kėdę reikalaujama 3–5 metų tokios patirties.

Buvo spėliojama, ar pamažinta ne specialiai dėl V.Trofimovo. Mat jis apskrities viršininku dirbo kiek ilgiau nei pusantrų metų.

Jis atitiko ir kitą konkurso sąlygą – turėti vienerių metų darbo patirtį įgyvendinant užimtumo rėmimo politiką. V.Trofimovas Panevėžio regiono plėtros tarybos pirmininko pareigas ėjo vienerius metus ir du mėnesius. Jeigu konkurso sąlygose būtų nurodytas reikalavimas pretendentui turėti, tarkim, ne mažesnę kaip 2 metų darbo patirtį, V.Trofimovas jau būtų nebegalėjęs dalyvauti konkurse.

Politikas, paklaustas, ką mano apie tokius sutapimus, atsakė, kad konkursai į darbo biržų direktorių pareigas skelbiami ir kituose miestuose: Tauragėje, Šiauliuose, Utenoje, ir sąlygos visiems kandidatams vienodos.

Inga SMALSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų