REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma vienodinti verslo sąlygas prekiaujantiems pirotechnika

Siekdama suvienodinti verslo sąlygas prekiautojams pirotechnikos gaminiais, Vyriausybė šiandien pritarė Vidaus reikalų ministerijos parengtoms Civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės bei Rinkliavų įstatymų pataisoms. Jei Seimas šias pataisas patvirtins, bus nustatyti vienodi valstybės rinkliavos dydžiai už prekybą visų kategorijų fejerverkais.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagal dabartinį reglamentavimą, valstybės rinkliava imama už leidimą prekiauti visų kategorijų (2, 3 ir 4 kategorijos) fejerverkais. Tačiau nuo šių metų liepos mėnesio, pasikeitus teisės aktams, susidarė situacija, kad verslininkams, prekiaujantiems tik 2 kategorijos fejerverkais, rinkliava nebuvo nustatyta. Iki šių metų liepos 1 dienos leidimus prekiauti 2 kategorijos fejerverkais išduodavo savivaldybės, kurios rinkliavos dydį nustatydavo savo nuožiūra. Kadangi rinkliavų dydžiai buvo skirtingi, tai iškreipdavo rinkos sąlygas.

REKLAMA

Dabar, kai leidimų išdavimą perėmė Policijos departamentas, siūlome nustatyti visiems vienodą rinkliavą", - teigia vidaus reikalų ministras R. Palaitis.

Už leidimų prekiauti 2 kategorijos fejerverkais (keliančiais mažą pavojų, mažai triukšmo ir skirtais naudoti aptvertose teritorijose, esančiose lauke) išdavimą siūloma imti 200 litų valstybinę rinkliavą, už leidimo patikslinimą ar dublikato išdavimą - 50 litų valstybinę rinkliavą. Tokią pačią valstybės rinkliavą siūloma taikyti ir už licencijų naudotis 4 kategorijos fejerverkais (keliančiais didelį pavojų ir skirtais naudoti tik pirotechnikams) bei T2 ir P2 kategorijos pirotechnikos priemonėmis išdavimą.

Prekiauti 1 kategorijos fejerverkais leidimo nereikia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų