REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitąmet valstybė ketina skolintis 6 mlrd. litų, tai yra per pusę mažiau negu šiemet, teigė finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA

„Skolinsimės perpus mažiau ir dėl to galiu labai pasidžiaugti. Visas bendras skolinimasis kitų metų yra tik kiek didesnis nei 6 mlrd. litų. Šiais metais turėjome 13 mlrd. litų kaip pradinę prognozę, kiek reikės skolintis deficitui ir refinansavimui, kadangi pajamos buvo surenkamos geriau, tai bendrai per metus pasiskolinsime ne daugiau negu 12 mlrd. litų“, - sakė I. Šimonytė ketvirtadienį po Vyriausybės posėdžio.

REKLAMA

Mažėjantį skolinimosi poreikį finansų ministrė sieja su biudžeto deficito mažinimu ir tuo, kad nėra numatomas didelis refinansavimo poreikis.

„Ketiname skolintis visais mums tinkamiausiais būdais, manau, kad kaip ir šiemet pavyko, pavyks išvengti skolinimosi ne aukciono būdu. Stengsimės skolintis aukcionuose, iš tarptautinių organizacijų, tokių kaip Europos investicijų bankas, Šiaurės investicijų bankas ar Europos Tarybos vystymo bankas, ir užsienio rinkose“, - sakė I. Šimonytė.

Kitų metų numatomas biudžeto deficitas, planuojama, neviršys 5,8 proc.

Vyriausybė pritarė kitų metų biudžetui

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų