REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sunkaus nusikaltimo padarymu įtariamas Alytaus miesto meras Česlovas Daugėla, suimtas 15 parų, kreipėsi į teismą.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį po pietų Kauno apygardos teismas gavo 49 metų Alytaus miesto mero skundą dėl suėmimo ir laikino nušalinimo nuo pareigų.

REKLAMA

Teismo sprendimu Alytaus miesto meras ir Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius trims mėnesiams nušalinti nuo einamų pareigų.

Kitiems įtariamiesiems G. Č., S. S., J. S. ir E. B. prokuroras skyrė kardomąją priemonę – rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

Pasak prokuroro Aivaro Alimo, Č. Daugėla įtariamas organizavęs sunkų nusikaltimą – dokumentų klastojimą, piktnaudžiavimą tarnyba ir didelės vertės turto iššvaistymą.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuroras prašė įtariamąjį suimti dviem mėnesiams, tačiau teismas skyrė 4 kartus trumpesnį terminą. Didžiausia numatoma bausmė už tokį nusikaltimą – 8 metai laisvės atėmimo.

Žurnalistų paklaustas, ar sutinka su kaltinimais su grupe savivaldybės tarnautojų iššvaisčius turtą per galimai neskaidriai atliktą Alytaus stadiono rekonstrukciją, Č. Daugėla sakė, kad jis tikrai nenusipelnė tokių kaltinimų.

„Jei dabar sako, kad turtas iššvaistytas, tai to turto turėjo nelikti. O juk ten turtas yra. Net nežinau, kas ten galėjo būti neskaidru“, – sakė trečiadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos sulaikytas meras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paprašytas paatvirauti, ar ne politiniai oponentai su juo nori susidoroti inicijavę bylą, Alytaus meras sakė: „Šiandien apie tai aš nenoriu kalbėti.“

Teismo posėdis vyko už uždarų durų.

Kaip jau skelbta, STT Kauno valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba, dokumentų klastojimo ir didelės vertės – daugiau nei 500 tūkst. litų – svetimo turto iššvaistymo, sulaikė Alytaus miesto merą, Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorių, Statybų skyriaus vedėją, Statybų skyriaus vyriausiąją specialistę ir vienos uždarosios akcinės bendrovės direktoriaus pavaduotoją.

REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl nusikaltimų, susijusių su Alytaus miesto stadiono Birutės g. 5, futbolo aikštės su lengvosios atletikos sektoriais rekonstrukcijos statybos darbų projektavimu, viešaisiais pirkimais ir šių darbų atlikimu.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų