REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Išėjus į pensiją gyvenimas prasideda“, – teigia buvęs finansininkas, kuris išėjęs į pensiją įgyvendino svajonę – auginti valgomuosius trumus.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Londono Sičio – į Prancūzijos pietvakarius. Apie tai nuolat svajojo Dickas Pyle'as, kai buvo finansininkas.

REKLAMA

Sulaukęs užtarnauto poilsio Prancūzijoje jis surado namą ir žemės, bet ne tam, kad ramiai leistų laiką, o kad augintų trumus.

„Ši idėja kilo, kai duktė pavaišino vynu iš Sasekso vynuogyno. Puiku, pagalvojau, bet idėja sena. Įdomu, ar kam neatėjo į galvą auginti trumus. Panaršiau internete, pasirodo, niekam. Puiku, pagalvojau, būsiu pirmas. Ieškojau namo, šalia kurio žemė būtų tinkama trumams auginti“, – pasakojo D. Pyle'as, trumų ūkio savininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad žemė šalia šio namo – ideali ąžuolams arba trumų medžiams augti. Mat delikatesinis trumas auga tarp ąžuolo ar kitų medžių šaknų kelerius metus. Dabar seniausiems medžiams – 7-eri metai, tad jie pakankamai subrendę, kad būtų galima rinkti trumus.

Bet sezonas prasidės tik gruodį, tuomet Dickas tikisi surinkti pirmą derlių. Jam padės ir delikatesinius trumus užuodžiantys šunys.

„Aš visą gyvenimą buvau verslininkas, bet niekada nedirbau vien dėl pinigų, o todėl, kad buvo įdomu, kad norėjau ko nors pasiekti“, – tikina D. Pyle'as.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne vien Dickas laukia trumų derliaus. Internete jis paskelbė akciją – žmonės galėjo imtis globoti medį, po kuriuo augančius trumus galės susirinkti.

Globa per metus kainuoja apie 200 eurų, globėjas moka ir maždaug 50 eurų mokestį už medžio priežiūrą. Dickas suskaičiavo, kad jau 753 ažuolai turi globėjus, kurių dauguma – britai arba amerikiečiai. Yra ir prancūzų.

Dickas ir jo gyvenimo draugė – ne vieninteliai turtingi pensininkai, kurie nenori leisti laiko golfo lauke ar prie baseino. Tokių apie 60 proc. ne vien turtingose, bet ir besivystančiose šalyse.

REKLAMA

„Ir ne pinigai čia svarbiausia. Daug svarbiau jausti savo vertę, turėti užsiėmimą, įgyvendinti tai, ką nori pasiekti“, – teigė Gregas Daviesas, „Barclays wealth“ ekspertas.

Kai kurie analitikai sako, kad kyla pavojus, jog senjorai neužleis darbo vietų jaunimui, bet pavyzdžiui, Dickas įdarbina jaunus vietos gyventojus.

Jolanta Paškevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų