REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Panevėžio apygardos administracinis teismas pradžiugino vieną aktyviausių Venckų namų gynėją, vilnietį Marių Kuprevičių. Vyriškiui nereikės mokėti 100 litų baudos už savavaldžiavimą, rašo lrytas.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Minia žmonių į Garliavą susirinko gegužės mėnesį. Po to, kai Kėdainių rajono apylinkės teismas priėmė nutartį skubiai perduoti Venckų globojamą mažametę Drąsiaus Kedžio dukterį jos motinai Laimutei Stankūnaitei.

REKLAMA

Kaip teigė teisme 32 metų M. Kuprevičius, į Garliavą jis atskubėjęs, nes paklausęs širdies balso ir Dievo paliepimo. Kartu su kitais susirinkusiais žmonėmis jis meldėsi ir giedojo giesmes.

Gegužės 14 dieną budėdamas prie Venckų namo M. Kuprevičius esą pastebėjo, kaip kažkoks vaikinas per gretimo namo kiemą ir tvorą norėjo patekti į Venckų kiemą. Nepažįstamąjį - antstolį Mareką Petrovskį jis apšaukė "velniu" ir užstojo kelią neleisdamas eiti tolyn. Kiti žmonės taip pat aktyviai dalyvavo - kažkas laikė antstolį už parankių, kažkas jam sudavė vėliavos kotu.

REKLAMA
REKLAMA

M. Petrovskis negalėjo įeiti pas Neringą Venckienę ir įteikti jai Kėdainių rajono apylinkės teismo nutarties.

Antstolį išvadinusiam „velniu" M. Kuprevičiui Kauno rajono apylinkės teismas už nedidelį chuliganizmą skyrė 300 litų baudą. O Vilniaus miesto savivaldybės administracinė komisija jam surašė administracinių teisės pažeidimų protokolą už savavaldžiavimą ir skyrė 100 litų baudą.

Šį sprendimą M.Kuprevičius apskundė administraciniam teismui. Kadangi jo žmona dirba Vilniaus apygardos administraciniame teisme, skundą nagrinėti buvo patikėta kitos - Panevėžio - apygardos administraciniam teismui.

Šiandieninėje savo nutartyje teisėja Irena Varžinskienė paskelbė, kad M. Kuprevičiaus veiksmuose nenustatė savavaldžiavimo požymių. O už chuliganizmą jį jau nubaudė Kauno rajono apylinkės teismas, todėl M.Kuprevičiaus skundą patenkino ir baudą panaikino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų