• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį į Vilnių atvyks Lietuvos Seimo, Lenkijos Seimo ir Senato bei Ukrainos Aukščiausiosios Rados Asamblėjos narių delegacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Trijų šalių parlamentarai dalyvaus dvi dienas truksiančioje trečiojoje Asamblėjos sesijoje.

Joje planuoja dalyvauti Lenkijos parlamento delegacija, vadovaujama Senato Pirmininko Bogdano Borusevičiaus (Bogdan Borusewicz), Ukrainos Aukščiausios Rados delegacija, vadovaujama pirmininko Volodimiro Litvino, kiti užsienio svečiai. Lietuvos Seimo delegacijai vadovaus Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

REKLAMA

Sesijos dalyviai ketina diskutuoti apie Rytų ir Vidurio Europos energetinio saugumo perspektyvas.

Lietuvos delegacijos vadovės, Seimo Pirmininkės I. Degutienės teigimu, efektyvus energetinio saugumo problemų sprendimas – tai kelias į realią valstybių nepriklausomybę, o siūloma bendra ES politika energetikos srityje turėtų tapti valstybių narių energetinio saugumo kertiniu akmeniu.

Asamblėjos diskusijoje kartu su parlamentarais pirmą kartą dalyvaus ir savo įžvalgomis apie energetinį saugumą pasidalins nepriklausomi trijų šalių ekspertai: apie ES energetinį saugumą bei ES ir Rusijos sąveiką energetikos srityje kalbės Energetikos saugumo programų koordinatorius Ernestas Vyciškevičius (Ernest Wyciszkiewicz, Lenkija); apie naftos, dujų ir naujo branduolinio kuro tiekimo šaltinių diversifikaciją, kaip pagrindinį Ukrainos energetinio saugumo elementą – dr. Volodimiras Saprykinas (Ukraina), apie regioninio bendradarbiavimo energetikos srityje iššūkius ir perspektyvas pranešimą perskaitys Vilniaus universiteto ir Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojas dr. Arūnas Molis.

REKLAMA
REKLAMA

Sesijoje taip pat ketinama aptarti Asamblėjos 2009 metų Liublino sesijos metu priimtų nutarimų įgyvendinimą, kitus Lietuvai, Lenkijai ir Ukrainai aktualius klausimus.

Asamblėjos dalyviai numato priimti baigiamąjį Vilniaus sesijos dokumentą, skirtą Europos Parlamentui, Europos Komisijai, kitų ES valstybių parlamentams ir šalių vyriausybėms.

Trišalė Asamblėja įsteigta 2005 metais Lucke, siekiant paremti eurointegracinius procesus Ukrainoje bei sustiprinti trišalio Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos bendradarbiavimo parlamentinę dimensiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų