REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrindinių taisyklių išmanymas ir mokėjimas suderinti interjero akcentus, padės Jums sukurti skoningą ir Jūsų poreikius atitinkantį interjerą. Koks interjero stilius Jums patinka labiau? Modernusis klasikinis, kaimiškas ar senojo pasaulio?

REKLAMA
REKLAMA

Modernioji klasika

Modernioji klasika – tai supaprastinta klasikinio interjero dizaino versija. Šiam interjerui modernumą suteikia jausmingumo išraiška aiškiomis linijomis ir erdvumu. Naudojami klasikinio interjero akcentai yra paprastesni ir subtilesni, pavyzdžiui, lipdiniai be papildomos puošybos. Žvelgiant į moderniosios klasikos stiliumi įrengtą kambarį, išvysite daugiau tvarkos, kambarys atrodys švaresnis, nes jame nėra tiek klasikinio interjero akcentų, jie naudojami tik formai, įspūdžiui suteikti, o kartais ir visai pašalinami.

REKLAMA

Modernios klasikos stiliumi įrengtoje virtuvėje rasite tradiciniam interjerui būdingas trumpas užuolaidas, vainikų lipdinius bei iškilias spintelių duris, tačiau pastebėsite, kad šios detalės nėra apkrautos puošybos elementais ir yra technologiškesnės, pritaikytos praktiškam naudojimui. Vietoje nepoliruoto marmuro, moderniosios klasikos interjero kūrimui ir stiliaus išlaikymui, naudojamos marmuro imitacijos grindų plytelės.

Kita moderniosios klasikos interjerui būdinga detalė – didelis stalčių plotis, kuris taip pat yra ultramodernaus interjero dizaino stiliaus požymis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaimiškas

Kaimiško stiliaus interjeras – tai kasdieninė, paprastesnė klasikinio interjero versija. Naudojamos medžiagos yra praktiškos, atrodančios natūraliai, dažniausiai rankų darbo.

Kaimiškam interjerui būdingi pasendinti, jaukiai apšiurę daiktai, pašalinantys erdvės formalumą ir suteikiantys papildomos šilumos. Svarbiausia – komfortas!

Senojo pasaulio

Senojo pasaulio interjeras, tikriausiai yra puošniausias ir įmantriausias iš visų, šiame straipsnyje išvardintų, interjerų stilių. Jame dominuoja istorijos įkvėpti stiliai: baroko, neoklasikinis, Toskanos, Renesanso ir angliškasis interjerai, kurių dvasia užpildo daugelį Europos pilių.

Šio stiliaus interjerams būdingos įvairios detalės: karnizai, aplikacijos, vainikų lipdiniai, smailios kolonos, baldakimai ir sudėtingos gamybos rankų darbo architektūriniai elementai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Senojo pasaulio interjero kūrimui naudojami antikvariniai ar rankų darbo geležies dirbiniai bei rankomis formuoti sienų, grindų paviršiai, įmantrūs sietynai valgomajame bei prieškambaryje. Išskirtinis šio stiliaus požymis yra galybė ir didingumas.

Taigi, apžvelgėme visus šių dienų interjerams būdingus, populiariausius stilius. Tikimės, kad šis straipsnis suteikė žinių apie skirtingų interjerų ypatybes ir Jūs galėsite nesivaržydami diskutuoti su Jūsų namų interjerą kuriančiu dizaineriu, o taip pat aktyviai dalyvauti kūrybos procese įgyvendinant svajonių būsto projektą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų