REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukmergės šilumos ūkio nuomininkui UAB „Miesto energija" sustabdyta šilumos tiekimo licencija iki ekstremalios situacijos mieste pabaigos. Tai nusprendė antradienį posėdžiavusi Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK).

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį UAB „Miesto energija" atstovai bandė veržtis ir į antrą katilinę, tačiau tai padaryti jiems sutrukdė Ukmergės rajono apylinkės teismo nutartis, sustabdanti penktadienį Vilniaus apygardos teisme priimtos nutarties vykdymo veiksmus.

REKLAMA

Pasak Ukmergės rajono savivaldybės mero Algirdo Kopūsto, pirmadienį priimta Ukmergės rajono apylinkės teismo nutartis reiškia, kad UAB „Miesto energija" laikinai neturi teisės nei tiekti šilumą, nei naudotis turtu.

Mero teigimu, nors „Miesto energijos" atstovai yra jėga įsiveržę į didžiausią miesto katilinę, iš kurios karštas vanduo ir šiluma tiekiama beveik trečdaliui gyventojų, tai nereiškia, kad karštą vandenį ir šilumą tiekia jie, praneša Ukmergės rajono savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA

„UAB „Miesto energija" atstovai į katilinę įsiveržė neteisėtai. Ekstremalių situacijų komisija priėmė sprendimą uždrausti patekti į Ukmergės rajono katilines visiems asmenims, išskyrus UAB "Ukmergės šiluma" bei apsaugos darbuotojams", - teigiama savivaldybės pranešime.

Premjeras Andrius Kubilius yra kreipęsis į Generalinę prokuratūrą, prašydamas apginti viešąjį interesą dėl konfliktinės situacijos Ukmergės rajono savivaldybėje. Ukmergės gyventojų bendruomenė taip pat jau kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama ištirti bendrovės „Miesto energija" veiksmus. Bendruomenės atstovų preliminariais skaičiavimais, „Miesto energija", manipuliuodama sąnaudomis, per visą šilumos ūkio nuomos laikotarpį iš gyventojų neteisėtai pasisavino daugiau kaip 2 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ukmergės rajono savivaldybė tapo pirmąja savivaldybe Lietuvoje, nutraukusia gyventojams nepalankią šilumos tiekimo sutartį. Sutartis buvo nutraukta paaiškėjus faktams, kad „Miesto energija" skirstė ir dalino pajamas tarp 20 fizinių ir juridinių asmenų, veikiančių skirtingose šalies ir pasaulio vietovėse. Rugsėjo 28-ąją Ukmergės rajono ekstremalių situacijų komisija rajone paskelbė ekstremalią situaciją, pradėjo šilumos ir karšto vandens tiekimo atnaujinimo darbus.

Ukmergėje karas tęsiasi

Ukmergėje verda kova dėl šilumos tinklų

Kovoje dėl šilumos Ukmergėje nukentėjo žmogus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų