REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiame straipsnyje pateikiame populiariausių interjero dizainų kūrimo principus ir ypatumus, kurie padės jums nepasiklysti įvairių stilių gausoje ir tiksliau apibūdinti, apie kokius namus svajojate.

REKLAMA
REKLAMA

Modernus

Modernūs interjerai išsiskiria tikru jausmingumu išreikštu per aiškias linijas, formas, erdvumą ir patogumą. Dėl ypatingo dėmesio skiriamo erdvumui, šį interjero stilių renkasi daugelis Europos ir Šiaurės Amerikos daugiabučių namų gyventojų.

REKLAMA

Modernaus interjero būste rasite vos keletą įprastinių architektūrinių elementų bei detalių, o ultramodernaus interjero kūrimui negalioja jokios, klasikiniam dizainui būdingos taisyklės. Modernaus interjero kūrimui būdingos tik subtilios medžiagos, nenaudojami lipdiniai, gipsiniai papuošimai, karnizai ir kitos patalpą vizualiai apsunkinančios detalės. Išskirtinis stilius reiškiamas iš nerūdijančio plieno, stiklo, plastiko ar lygaus medžio faneros pagamintomis detalėmis bei baldais. Kadangi detalių yra mažiau, moderniame interjere labai svarbi yra pasirinktų medžiagų tekstūra ir spalva. Pavyzdžiui, moderniai įrengtoje virtuvėje spintelių durys yra minimalistinio dizaino, dažniausiai stačiakampio formos.

REKLAMA
REKLAMA

Moderniame interjere yra mažiau akį patraukiančių detalių, nei tradiciniame, o kokybė išreiškiama naudojamų medžiagų originalumu, vidiniu grožiu, taip pat nevengiama naudoti prabangių, rankų darbo detalių bei interjero aksesuarų. Siekiant sukurti labai modernaus interjero įspūdį, naudojami lakuoto paviršiaus, egzotinių medžių faneros ar nerūdijančio plieno akcentai.

Šiuolaikinis

Šiuolaikiškai įrengtoms virtuvėms būdingas labai modernus stilius ir funkcionalumas, tačiau čia nebelieka vietos išgryninto stiliaus apraiškoms bei griežtoms dizaino taisyklėms. Kuriant šiuolaikiško stiliaus būstą, dažnai kartu derinami skirtingi stiliai, interjerą siekiama pritaikyti individualiam jo savininko charakteriui ir poreikiams.

Šiam interjerui būdingas, regis, nesuderinamų dizaino akcentų sugretinimas. Šalia antikinio kilimo ar senovinio medinio staliuko, statoma ultramoderni, aptakių formų sofa ir įvairios technikos naujovės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klasikinis (tradicinis)

Bene didžiausias tradicinio interjero dizaino privalumas yra tai, kad jis amžinai madingas. Įvairūs ornamentai, pagražinimai, karnizai bei gipsiniai lipdiniai naudojami tradicinio interjero amžinumui, elegancijai ir rafinuotumui pabrėžti. Klasikinis stilius puikiai pastebimas virtuvės interjere, nes jam būdingos lengvos užuolaidėlės, iškilios spintelių durys, dekoratyviniai vainikų lipdiniai, puošnios kolonos, kietmedžio grindys ir prabangios medžiagos, pavyzdžiui, nepoliruotas marmuras.

Raudonmedžio spintelės su baltomis apdailos detalėmis bei granitiniais stalviršiais yra vis dar populiarios daugelyje interjerų. Šie baldai puikiai dera prie įvairių medžiagų, tekstūrų ir yra lengvai pritaikomi prie naujo interjero stiliaus, todėl taip pat tinka žmonėms, norintiems dažnai keisti ir dekoruoti interjerą, neišleidžiant daug pinigų. Tradicinėje virtuvėje vyrauja medžiagų gausa ir jų pritaikymas skirtingų elementų kūrimui, todėl klasikiniame interjere, sunkiau pastebėti netvarką ir chaosą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų