REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskelbus deklaracijas už 2009 metus, turtingiausiu Seimo nariu tapo Valdemaras Valkiūnas, dabar priklausantis jungtinei Tautos prisikėlimo partijos (TPP) ir Liberalų bei Centro Sąjungos frakcijai. Privalomo registruoti turto, vertybinių popierių, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių bei piniginių lėšų jis turi sukaupęs net už 36 210 135 litus. Tiesa, jo paimtos ir negrąžintos paskolos sudarė kiek daugiau nei 13 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Į pirmą vietą jis iškopė po to, kai į Europos Parlamentą persikėlė pernai metais lyderiu buvęs Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas. Jo turtas ir lėšos 2008 metais  siekė 72 553 408 litų, o per 2009 metus "aptirpo" - 71 738 371 litas. Tarp visų nuo Lietuvos išrinktų Europos parlamentarų jis - neprilygstamas lyderis. Juolab, kad sutuoktinio deklaraciją pateikusi Jolanta Blažytė prideda dar „kuklius“ 90 milijonų.

REKLAMA

Pažymėtina, kad krizė neigiamai veikia ne visų Seimo narių turtą. Antai Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovui Broniui Bradauskui ji tik į naudą: jo turto vertė 2009 metų pabaigoje sudarė 19 351 803 litus, o piniginių lėšų kairei atstovaujantis politikas turėjo beveik 3,5 milijono litų. Prieš metus šio politiko turto vertė tebuvo 15 134 242 litai, o sukauptos piniginės lėšos siekė maždaug 3,2 milijono. Politikas niekam nieko neskolingas.

REKLAMA
REKLAMA

Įkandin minėtų parlamentarų rikiuojasi iš LSDP išspirtas Andrius Šedžius. Jo „taupyklėje“ turto - už 8 616 790 litų. Šiuos metus jis pasitiko turėdamas apie 80 tūkst. litų piniginių lėšų. Tiesa, jo negrąžintos paskolos sudaro 6, 5 mln. litų.

Dar vienas socdemas, Jonas Jagminas, kartu su sutuoktine Audrone turto ir piniginių lėšų turėjo už daugiau nei 8 milijonus litų.

Konservatorius Mantas Adomėnas deklaravo 2009 metais turėjęs turto už daugiau kaip milijoną litų – 1,04 milijono litų, tačiau jis turi ir panašaus dydžio paskolą – 1,047 milijono litų. Jo žmona Viktorijai priklausė turto už 1,4 milijono litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš TPP frakcijos neseniai pasprukusi Seimo narė Asta Baukutė, kadaise iš bendrabučio išsilupusi net elektros kištukų lizdus, turi turto už daugiau kaip 2 milijonus litų, o jos vyras Kęstutis Rupulevičius turto turi 40 tūkstančių litų.

Keli Seimo nariai nebūtų įspūdingai turtingi, jei ne sutuoktinių indėlis. Liberalcentristė Agnė Zuokienė atrodytų   kukliai su deklaruotu 444 764 litų turtu ir piniginėmis lėšomis - 40 400 litų, jei ne Artūras Zuokas, kurio turtas – 4, 67 milijono litų, o lėšos – beveik 850 000. Už vos šiek tiek daugiau nei milijoną deklaravusį  krikščionį Joną Ramoną jo sutuoktinė Vilija praėjusiais metais buvo turtingesnė daugiau nei keturis kartus. Liberalas, Finansų ir biudžeto komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas su savo 3 milijonais litų nublanksta prieš Rūtą Rutkelytę, kurios turtas ir  pinigai, pagal deklaraciją, sudaro beveik 6, 9 milijono.

Seime yra ir sunkiai besiverčiančių. Jų lyderis – Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovas Saulius Stoma. Turto - 0, pinigų - 0. Metais anksčiau 10 071 litą parlamentaras buvo sutaupęs. Krikščionis Vytautas Kurpuvesas turto teturi už 5 000 Lt., jo sutuoktinė turto neturi. Abu neturėjo piniginių lėšų, o Seimo narys dar turėjo ir 36 tūkst. litų skolą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų