REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaišiadorių rajono prokuratūra Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje dėl mūsų šalies civilių gyventojų trėmimo iš sovietų okupuotos Lietuvos į buvusią SSRS kaltinamas Elektrėnų gyventojas V. Š.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo metu buvo surinkta užtektinai duomenų, kad kaltinamasis, būdamas sovietų okupacinės valdžios represinės struktūros pareigūnu, 1949 m. pavasarį kartu su kitais šios struktūros pareigūnais trėmė civilius Lietuvos gyventojus.

REKLAMA

Pasak ikiteisminį tyrimą atlikusio Kaišiadorių rajono prokuroro Egidijaus Zuzevičiaus, kaltinamasis V. Š. 1949 m. kovo 19 d. su kitais pareigūnais atvyko į Kaišiadorių rajone esančią sodybą ir apklausė jos gyventojas, seseris M. P. ir G. P. Po apklausos jas nuvežė į Kaišiadorių miesto geležinkelio stotį ir perdavė Lietuvos SSSR Valstybės saugumo viršininkui. Seserys buvo įsodintos į traukinį ir prievarta išvežtos iš Lietuvos į Irkutsko sritį. Tremtyje jos buvo iki 1958 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo metu kaltinamasis neprisipažino padaręs nusikaltimą. Ikiteisminį tyrimą koordinavo Generalinės prokuratūros Specialiųjų tyrimų skyriaus prokurorai. Baudžiamąją bylą sudaro 4 tomai dokumentų.

Nuo 1990 m. iki šios dienos šalyje buvo pradėti ir atliekami 245 ikiteisminiai tyrimai dėl okupaciniu laikotarpiu padarytų nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų, teismams perduotos 40-ies šių nusikaltimų padarymu apkaltintų asmenų baudžiamosios bylos. Per devynis šių metų mėnesius pradėti 7 minėtos kategorijos labai sunkių nusikaltimų kategorijai priskiriamų nusikalstamų veikų ikiteisminiai tyrimai, teismui šiemet perduotos 3 šios kategorijos nusikalstamų veikų baudžiamosios bylos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų