REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorė Hillary Clinton svarsto galimybę apsilankyti Baltijos šalyse. Tai per ketvirtadienį vykusį susitikimą su Baltijos šalių užsienio reikalų ministrais Niujorke patvirtino JAV valstybės sekretorės pavaduotojas Jamesas Steinbergas. Archyvo nuotrauka

REKLAMA
REKLAMA

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorė Hillary Clinton svarsto galimybę apsilankyti Baltijos šalyse. Tai per ketvirtadienį vykusį susitikimą su Baltijos šalių užsienio reikalų ministrais Niujorke patvirtino JAV valstybės sekretorės pavaduotojas Jamesas Steinbergas.

REKLAMA

Lietuva 2011 metais planuoja surengti Demokratijų bendrijos ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos šalių ministrų susitikimus, primenama Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Baltijos šalių ministrai padėkojo JAV už rūpinimąsi jų saugumu. Susitikime buvo kalbėta ir apie pasirengimą būsimam NATO šalių vadovų susitikimui. JAV valstybės sekretorės pavaduotojo ir Lietuvos, Latvijos, Estijos užsienio reikalų ministrų susitikime taip pat aptarta būtinybė stiprinti Baltijos šalių ir JAV politinį dialogą. J. Steinbergas taip pat pabrėžė Baltijos šalių ir JAV visuomenių ryšių svarbą.

REKLAMA
REKLAMA

„Baltijos šalių piliečiai, jūsų išeiviai Amerikoje visada buvo labai aktyvi ir pozityvi jėga, mes labai jais didžiuojamės“, – sakė JAV valstybės sekretorės pavaduotojas.

Jungtinių Valstijų, Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybės rugsėjo 23 dieną Niujorke pranešė apie Baltijos ir Amerikos laisvės fondo veiklos pradžią. Tai savo Vyriausybių vardu specialioje ceremonijoje paskelbė JAV valstybės sekretorės pavaduotojas, Lietuvos, Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministrai.

Fondas per švietimo ir mainų programas sieks praturtinti ryšius tarp JAV ir Lietuvos, Latvijos bei Estijos. Fondas teiks finansinę paramą Baltijos šalių studentų bei jaunųjų specialistų stažuotėms JAV įmonėse, skirs stipendijas moksliniams tyrimams ir studijoms JAV universitetuose.

Fondo veiklos pradžiai skirtoje ceremonijoje A. Ažubalis pareiškė, kad šis fondas yra svarbus tiltas tarp Baltijos šalių ir JAV jaunimo, ateities kartų, būsimų politikų, verslininkų bei mokslininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų