REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

09-49: Saugumo pulkininko Vytauto Pociūno našlė Liudvika su prokurorų eksperimentu dėl vyro žūties susipažins ketvirtadienį.

09-49: Saugumo pulkininko Vytauto Pociūno našlė Liudvika su prokurorų eksperimentu dėl vyro žūties susipažins ketvirtadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu dar nesu susipažinusi. Prokuroras dabar išvykęs. Ketvirtadienio rytą su juo susitiksime ir tada jau būsiu susipažinusi“, – trečiadienio rytą Eltai sakė L. Pociūnienė.

REKLAMA

Anot L. Pociūnienės, ji bus supažindinta su fotografuotais, o ne filmuotais eksperimento rezultatais.

Kaip jau buvo skalbta anksčiau, V. Pociūno žūties bylą tiriantys prokurorai atliko eksperimentą, kuriuo siekė išsiaiškinti, ar Baltarusijoje per viešbučio langą pareigūnas galėjo iškristi pats.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Tomas Staniulis sakė, kad su eksperimento rezultatais pirmiausia nori supažindinti V. Pociūno našlę Liudviką.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinė prokuratūra buvo nustačiusi, kad Lietuvos konsulate Gardine dirbęs V. Pociūnas 2006 metų rugpjūčio 23-iąją tarnybinės komandiruotės Breste metu žuvo per nelaimingą atsitikimą iškritęs per langą, ir ikiteisminį tyrimą nutraukusi. Tačiau vėliau teismas panaikino tokį nutarimą ir Generalinė prokuratūra iš naujo ėmė tirti tragedijos aplinkybes.

------

Atnaujintas saugumo pulkininko Vytauto Pociūno mirties tyrimas pamažu stumiasi į priekį. Bylą tiriantys prokurorai atliko eksperimentą, kuriuo aiškintasi, kaip viešbutyje Baltarusijoje galėjo žūti aukštas Lietuvos saugumo departamento karininkas.V. Pociūnas neaiškiomis aplinkybėmis žuvo  iškritęs per Bresto viešbučio langą. Bylą tiriantys prokurorai atliko eksperimentą, kuris turėtų parodyti ar Lietuvos karininkas pro langą galėjo iškristi pats, ar buvo išmestas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atliktas eksperimentas, bet pirmiausia norime supažindinti nukentėjusiąją. Norim, kad pirmiausia, jūs irgi puikiai suprantat, nukentėjusieji sužinotų ir tik tada jau galim išplatinti visuomenei“, – telefonu LNK sakė generalinio prokuroro pavaduotojas Tomas Staniulis.

V. Pociūnas žuvo 2006 m. rugpjūčio 23 d., iškritęs pro viešbučio „Inturist“ kambario langą. Generalinė prokuratūra tyrimą baigė išvada, kad įvyko nelaimingas atsitikimas.

V. Pociūno artimieji ir visuomeninės organizacijos pasiekė, kad per teismus bylos tyrimas būtų kelis kartus atnaujintas. Pulkininko žūties aplinkybes tyrė ir premjero Gedimino Kirkilo sudaryta speciali komisija, tačiau ši pasižymėjo visišku neveiklumu ir nieko neišsiaiškinusi išsiskirstė.

Trečią kartą, teismui įpareigojus atnaujinti tyrimą, prokurorai pripažino, kad V. Pociūnas galėjo būti ir nužudytas bei ėmė tirti šią versiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų