REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

AB „Kauno grūdai“ – viena sėkmingiausių ir didžiausių Lietuvos įmonių, skaičiuojanti savo istoriją dar nuo XIX amžiaus pabaigos. Šimtmečių tradicijos, perduodamos iš kartos į kartą, aiškiai suformuluotos vertybės ir nuolatinės inovacijos pavertė bendrovę grūdų perdirbimo ir pardavimo lydere, užimančią solidų svorį šalies verslo rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet AB „Kauno grūdai“ švenčia 120 metų jubiliejų. Pradžia buvo nuo malūno, pastatyto Kaune Rusijos carų laikais. Metams bėgant, jis išsiplėtė iki didžiausio tarpukario Lietuvos elevatoriaus, kombinuotųjų pašarų gamyklos tarybiniais laikais. 1998 m. malūnas virto šiuolaikiška, griežčiausius pasaulinius standartus atitinkančia gamykla, kurioje įrengta moderni grūdų perdirbimo technologija. Malūne gaminami ekstra, aukščiausios, pirmos ir antros rūšių kvietiniai bei visų rūšių ruginiai miltai, manų kruopos. Bendrovė taip pat gamina kombinuotuosius pašarus ir lesalus, mineralinius papildus, ėdalą šunims, superka ir sandėliuoja grūdus, prekiauja pašarinėmis žaliavomis, veterinariniais papildais.

REKLAMA

„Kauno grūdai“ kartu su AB ,,Vilniaus paukštynas“ ir AB ,,Kaišiadorių paukštynas“ sudaro vieną iš moderniausių ir ekonomiškai stipriausių respublikos susivienijimų – Kauno grūdų įmonių grupę („KG Group“). Bendrovės gamybiniai padaliniai išsibarstę po visą Lietuvą. Bendrovei priklauso malūnas bei kombinuotųjų pašarų cechas Kaune, padaliniai Jurbarke, Alytuje ir Pilviškiuose. Metai iš metų įmonės kokybiškai gaminama produkcija gauna aukso medalius ir „Lietuvos metų gaminio“ titulus. Įmonėje dirba virš keturių šimtų darbuotojų, o visoje „KG Group“ įmonių grupėje – virš 2500 žmonių. Įmonė nuolat investuoja į gamybos bazės stiprinimą, naujų technologijų diegimą ir produkto kokybės gerinimą. Bendrovė savo produkciją eksportuoja į Baltarusiją, Rusiją, Kaliningrado sritį, Lenkiją, Didžiąją Britaniją ir kitas šalis, užmezgė prekybinius ryšius tolimiausiuose pasaulio kampeliuose – nuo Afrikos iki Kinijos. Eksportas sudaro net 30 proc. visos metinės bendrovės apyvartos, kuri praėjusiais metais siekė per 400 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kauno grūdai“, kaip ir kitos grupės įmonės, vadovaujasi vertybėmis, kurios, visų pirma, orientuotos į pagarbą žmogui, darbuotojui, visuomenei. „Kauno grūdai“ kasmet investuoja į darbuotojų vaikų išsilavinimą bei pramogas, taip pat vykdo darbuotojų kvalifikacijos kėlimo programas, jiems suteikiamos galimybės tobulinti profesines žinias bei turiningai leisti laisvalaikį, bendrovė taip pat nuolat remia daugelį visuomeninių renginių.

–––––––

Š. m. rugsėjo 16 d. AB „Kauno grūdai“ švenčia 120 jubiliejų. Ta proga miestiečiams ir Kauno svečiams dovanojamas didžiulis nemokamas reginys Kauno Nemuno saloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 15 d. (trečiadienis) – INTRO, sutemus, po 21 val. – siurprizas ant „Kauno grūdai“ pastato fasado nuo Nemuno pusės – pirmą kartą Kaune bus demonstruojamos 3D vaizdo projekcijos, transformuojančios pastatą į būtus ir nebūtus objektus, tuo pačiu kviečiančios į jubiliejų.

Rugsėjo 16 d. (ketvirtadienis)

Jubiliejinis renginys pristatys savo srities grynuolius ir visai Lietuvai padovanos nesumeluotų talentų pasirodymus.

Kauno Nemuno saloje bus pastatyta didžiausia scena šiais metais. Tonos garso ir šviesos aparatūros, turėsime ne tik didžiausią, bet ir kokybiškiausią garsą, kurį suvaldys geriausias garso režisierius Lietuvoje Albertas Jankauskas. Šviesos aparatūros ir ekranų galimybes demonstruos geriausias šviesos dailininkas Baltijos šalyse Normudsas Blasans. Šviesos ir garso technikai prireiks tik 600 kW elektros energijos.

REKLAMA

Nuo statomos Žalgirio arenos likusiame visame Kauno Nemuno salos plote renginio svečių lauks atrakcionai, svečių ložės ir prekybos-maitinimo miestelis.

Šventės organizatoriai pasirūpino apsauga, salos apšvietimu ir kitais renginio metu būtinais statiniais, nes tikimės sulaukti ir svetingai sutikti visus šventiškai nusiteikusius svečius. Po renginio bus suorganizuotas papildomas keleivių parvežimas į namus autobusais, troleibusais ir taksi.

–––––––

„KAUNO GRŪDAMS“ 120 metų

Programa pagal H. K. Andersono pasakos „Coliukė“ motyvus

16.45 val. atidaromi tiltai į Kauno Nemuno salą.

17.20 val. kol žiūrovai renkasi groja muzikos grupė iš užsienio rasabasa.

17.50 val. šventinio vakaro pradžia.

17.55 val. LED ekranuose dokumentinė kronika apie Kauno grūdų istoriją.

18.00 val. AB „Kauno grūdai“ valdybos narių Tautvydo Barščio, Rimanto Čelkio ir Palmyros Rimdeikienės sveikinimo žodis.

REKLAMA

18.10 val. pirmą kartą Lietuvoje „ORO BANDITŲ ŠOU“ („AIR BANDITS SHOW“) – tai Pasaulio čempiono Jurgio Kairio ir rumunų Loan (Lake) Postulache bei Daniel (Dan) Stefanescu akrobatinio skraidymo asų programa, kuri nepaliks abejingo nei vieno. Ekstremalu, adrenalinas, pirotechnika, lėktuvo ir asų fizinės galimybės ir visa tai 15 minučių pasirodyme, kurį pristatys betarpiškai išmananti šį pavojingą sportą Gražina Sviderskytė.

18.25 val. „Vaikų mados teatro“ pasirodymas „Du gaideliai“.

18.30 val. Trys tigrai: Virgilijus Noreika, Eduardas Kaniava, Vladimiras Prudnikovas.

„Kauno grūdų“ malūnsparniu į salą atskrenda ir prisistatymui į sceną pakyla „oro banditai“ Jurgis Kairys, Loana Postulache, Daniela Stefanescu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

19.00 val. Jurga Šeduikytė su grupe.

19.30 val. Merūnas ir Vaida Genytė , pianistas Motiejus Bazaras, violončelistas Giedrius Daunoravičius.

20.00 val. KEKSI (Latvija) su Algiu Šuminsku.

20.30 val. INCULTO.

21.00 val. Gytis Paškevičius su grupe.

21.30 val. Česlovas Gabalis ir Simona Milinytė.

21.45 val. AMBERLIFE ir Lina Joy.

21.55 val. SEL.

22.25 val. RONDO.

22.55 val. KAUNO ŠAMPANINIS CHORAS ir specialiai Kauno grūdų jubiliejui sukurta odė nuskambės kartu su viso koncerto išskirtinių balsų atlikėjais.

23.25 val. fejerverkų kompanija BLIKAS, pasidalinęs patirtimi su fejerijos dalyviais iš užsienio, iššaus rekordinį šių metų fejerverką Lietuvoje.

REKLAMA

GLUK Media visą šventinį vakarą 3D animacijos pagalba Kauno grūdų pastatą pavers gyvu ir neatpažįstamu objektu.

Visiems VIP svečiams bus pasiūlyta sugrįžti į vaikystę ir išbandyti savo jėgas specialiai Kauno grūdų jubiliejui sukurtame virtualiame žaidime kur reikės surinkti kuo daugiau grūdų. Nugalėtojų laukia prizai.

23.30 val. Kauno grūdai visiems svečiams dovanoja nemokamą afterparty didžiausiame Kauno klube COMBO. Jūsų lauks septynis kartus tituluotas kaip geriausias Lietuvos DJ Marius Ivanoff, DJ Martini ir DJ Evaldas D.

REKLAMA

Šventinį vakarą ves „Coliukė“ – Gražina Sviderskytė ir „išmintingieji kurmiai“ – Giedrius Savickas ir Ramūnas Cicėnas.

Organizatoriai ir saugos tarnyba TRIKAMPIS ŽIEDAS pasilieka sau teisę neįleisti nepageidaujamų asmenų ir neleis įsinešti alkoholinių gėrimų ir pavojingų daiktų.

Organizatoriai į šventę prašo atvykti pėsčiomis – taip išvengsime automobilių spūsčių ir sumažinsime Kauno miesto centro užterštumą.

Kauno grūdai su jumis nuo 1890 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų