REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys buvęs darbietis Algirdas Meško, viešai apkaltinęs darbiečius parlamentarą Joną Pinskų ir jo žmoną Živilę reketavus iš jo 17 tūkst. litų, turės viešai paneigti savo teiginius. Taip nusprendė Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija, panaikinusi Vilniaus apygardos teismo 2010 m. sausio 4–osios sprendimą ir iš dalies patenkinusi Pinskų ieškinį.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas buvo atmetęs J. ir Ž. Pinskų ieškinį byloje dėl tikrovės neatitinkančios, garbę ir orumą žeminančios informacijos paneigimo, turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo, primena ELTA.

REKLAMA

Artimiausiame Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdyje atsakovas A. Meško turės paskelbti tokį paneigimą: „Aš, Algirdas Meško, pareiškiu, kad 2008 m. sausio 29 d. Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdyje mano išsakyti teiginiai, jog 2008 m. sausio 28 d. susitikimo su Živile Pinskuviene ir Jonu Pinskumi metu man buvo pareikštas ultimatumas grąžinti partijai 17 tūkst. litų arba atsisakyti tarybos nario mandato, neatitinka tikrovės".

REKLAMA
REKLAMA

Apeliacinis teismas taip pat priteisė Pinskams po 1 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti. Kiti jų reikalavimai buvo atmesti.

Apeliacinio teismo nuomone, šiuo atveju būtina įvertinti, kad ginčo duomenys buvo paskelbti ne kreipiantis į teisėsaugos instituciją, o savivaldos institucijos posėdyje, A. Meško nenurodė, kad dėl to ketina kreiptis į teisėsaugą. Dėl to šių duomenų paviešinimas tarybos posėdyje laikytinas jų paskelbimu Civilinio kodekso prasme. Taip pat darytina išvada, kad atsakovo kreipimasis į teisėsaugos instituciją, net nevertinant kreipimosi momento, negali nei pateisinti atsakovo veiksmų paskelbiant tikrovės neatitinkančius ir asmens orumą ir garbę žeminančius duomenis, nei būti pagrindu atleisti atsakovą nuo civilinės atsakomybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ieškinį J. ir Ž. Pinskai pateikė po to, kai A. Meško 2008 m. sausio 29 d. Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdyje pareiškė, kad posėdžio išvakarėse jam buvo pateiktas ultimatumas grąžinti partijai 17 tūkst. litų, tuomet jis galės likti savivaldybės taryboje, o jeigu negrąžins – reikalavo atsisakyti savivaldybės tarybos nario mandato.

J. ir Ž. Pinskai Lietuvos apeliaciniame teisme prašė įpareigoti A. Meško viešai paneigti tikrovės neatitinkančius duomenis, kuriuos atsakovas paskleidė 2008 m. sausio 29 d. Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdyje, taip pat priteisti ieškovų naudai daugiau kaip 100 tūkst. turtinės ir neturtinės žalos atlyginimą.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų