REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su mažamečiais smaginasi ir ambasadoriai, ir vairuotojai

Seksualiniai iškrypėliai, pedofilai sulaukia atpildo net ir po kelių dešimčių metų. Teismai vaikų skriaudėjų negaili ir skiria dideles bausmes.

REKLAMA
REKLAMA

Vairuotojas iškrypėlis

Australijos Kvinslendo valstijos Brisbeno teismas nuteisė autobuso, skirto vežti vaikams į mokyklą, 71 metų vairuotoją už tai, kad jis seksualiai prievartavo vaikus. Jam skirti 14 su puse metų kalėjimo su teise prašyti lygtinio paleidimo tik atlikus 80 proc. bausmės.

REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo nustatyta, jog kaltinamojo aukomis tapo 9 mergaitės nuo 6 iki 16 metų. Visas jas iškrypėlis seksualiai išnaudojo gana ilgą laiką – nuo 2003 metų pavasario iki 2008 metų pradžios. Byloje užfiksuota net 41 nusikalstama veika.

Pedofilas savo seksualines fantazijas įgyvendindavo autobuse pakeliui į mokyklą ir grįžtant iš jos. Už įvairiausių „užduočių“ atlikimą iškrypėlis moksleivėms dažniausiai duodavo pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

Būdavo, kad jis siūlydavo mergaitėms pažaisti žaidimą „Surask lobį“. O tą „lobį“ – paprastai tai būdavo pinigai arba papuošalai – pedofilas slėpdavo savo kelnėse ar intymioje vietoje. Kartais prievartautojas su vaikais žaisdavo žaidimą „Saimonas liepia“. Žaidimo esmė – vykdyti visus žaidimo vedančiojo norus. Ir, žinoma, visuomet vyriškis sugalvodavo seksualinio pobūdžio užduotis. Vienai mergaitei pedofilas sumokėjo 100 dolerių už tai, kad toji patenkino jo lytinę aistrą.

Prokurorė Klerė Keli teigia, jog vieną keturiolikmetę iškrypėlis lytiškai santykiauti prisikalbino pavaišinęs likeriu. Ir moksleivė keletą mėnesių vaikščiojo pas vairuotoją į namus ir tenkino jo užgaidas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su 6 iš 9 savo aukų jis „bendravo“ visus 5 metus, kol pagaliau buvo sučiuptas. Pasak kaltintojos, nukentėjusiosios gerai pažinojo jas prievartavusį vairuotoją, nes jis ne tik vežiojo mergaites į mokyklą, bet ir draugavo su jų šeimomis.

Teisme daugelio nukentėjusiųjų tėvai nepajėgė išklausyti viso padarytų jų dukroms nusikaltimų sąrašo ir išėjo iš teismo salės.

Teisiamasis, kuris pasirodė besąs gerai įmitęs, susitaršiusiais plaukais vyriškis, savo kaltę pripažino. Jis prisipažino 6 kartus turėjęs lytinių santykių su nepilnametėmis, 23 kartus žaginęs moksleives ir 8 kartus seksualiai priekabiavęs. Be to, pedofilas prisipažino dar ir bandęs išžaginti vieną moksleivę, turėjęs iškrypėliškų lytinių santykių.

REKLAMA

Teisiamojo advokatė Soraja Rain prašė teismo kaltinamojo nesodinti už grotų, argumentuodama, jog jis prastos sveikatos ir yra garbaus amžiaus. „Juk tai tolygu mirties bausmei, – sakė advokatė. – Jis ir numirs už grotų.“

Teisėjas Maiklas Šanachanas atsižvelgė į advokatės argumentus ir nuosprendį sušvelnino. Prokurorė buvo paprašiusi pedofilui skirti 18 nelaisvės metų.

Mušė ir „guodė“

Šiomis dienomis nuteistas ir britas Derekas Sleidas (61 m.) – už tai, kad 1970–1980 metais seksualiai išnaudojo ir mušė berniukus. Jam teks už grotų praleisti 21 metus.

REKLAMA

Oksfordo universitetą baigęs D. Sleidas aštuntojo dešimtmečio pradžioje Norfolko grafystėje, Viklevude, įkūrė Šv. Jurgio mokyklą ir tapo jos vadovu. Į šią mokyklą buvo priimami berniukai, kurių dauguma buvo iš kariškių šeimų. Savo auklėtinius jis laikė griežtai – kaip kareivinėse.

D. Sleidas tikrindavo visų moksleivių laiškus, buvo įdiegęs ir savotišką „žvaigždučių bei kirčių“ sistemą. Už gerą elgesį mokinys gaudavo žvaigždutę, o prasižengęs – buvo mušamas. Vadovas visas moksleivių nuobaudas registruodavo specialiame žurnale: kas, už ką ir kiek kirčių gavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai kentėdavo maždaug 8 metų berniukai. D. Sleidas liepdavo prasižengėliui nusileisti kelnes ir mušdavo per užpakalį šlepete, teniso rakete ar lazda. Iškrypėlis pedagogas prisipažino, jog maloniausia būdavo berniukus „guosti“ – glostyti jų užpakalį. Pasak D. Sleido, taip jis jausdavo seksualinį pasitenkinimą.

Devintojo dešimtmečio pradžioje mokykla buvo uždaryta. Tuomet D. Sleidas su padirbtu pasu išvyko į Indiją, ten atidarinėjo „labdaringas“ mokyklas.

Iškrypėlį suėmė po 20 metų, kai jo buvusios aukos susisiekė tarpusavyje per socialinį tinklalapį ir susitarė kreiptis į policiją. Buvę D. Sleido mokiniai teisme paliudijo, kad mokytojas ne tik fiziškai su jais susidorodavo, bet ir žagino. Pedofilas nesigynė – jis prisipažino pasirinkdavęs jam patikusius berniukus ir seksualiai juos išnaudodavęs, kartais juos žagindavęs tiesiog kabinete.

REKLAMA

Pedofilai globos namuose

Penkerius metus trukęs pedofilijos teismo procesas pagaliau baigtas ir Portugalijoje. Nuteisti 5 gana žinomi šalyje žmonės: buvęs ambasadorius Žoržė Rito, televizijos laidų vedėjas Karlosas Kruzas, gydytojas Fereira Dinizas, advokatas Hugo Maršalas, buvęs vaikų globos namų „Casa Pia“ direktorius Manuelis Abrantesas. Jiems teismas už vaikų namų globotinių seksualinį išnaudojimą skyrė nuo 5 iki 7 metų nelaisvės.

O internatinės mokyklos vairuotojas Karlosas Silvinas, kuris pripažino visas jam inkriminuotas veikas, kalėjime turės praleisti 18 metų. Iš pradžių jis tvirkindavo vaikus pats, paskui siūlydavo tai daryti ir kitiems vyrams.

REKLAMA

Kaltinamųjų sąraše buvo ir viena moteris – Gertrūda Nunes, kuri savo namuose leido pedofilams tvirkinti vaikus. Tačiau teismas ją išteisino.

Iškrypėlių aukomis pripažinti 32 jaunuoliai, kuriems dabar 16–22 metai. Įtariama, kad nukentėjusiųjų gali būti gerokai daugiau, tik jie bijo kreiptis į policiją.

Vaikų namų auklėtiniai nukentėjo prieš dešimtmetį, o pedofilijos skandalas į viešumą išplaukė 2002 metais. Tuo metu vieno auklėtinio motina apkaltino globos namų vadovus seksualiniu priekabiavimu ir pasiekė, kad būtų iškelta baudžiamoji byla.

Portugalijos įstatymai už pedofiliją numato nuo 3 iki 10 metų laisvės atėmimo bausmę, o ypatingais atvejais bausmė gali siekti ir 25 metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų