REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

AB Lietuvos radijo ir televizijos centro (Telecentro) diegiamas  „WiMAX“ bevielio ryšio tinklas jau  veikia 49 Lietuvos miestuose ir gyvenvietėse. Iki metų pabaigos planuojama pastatyti dar pusšimtį naujų „WiMAX“ ryšio bazinių stočių, teigiama bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų tikslas – iki 2011 m. pabaigos sudaryti sąlygas MEZON mobiliuoju internetu naudotis visoje tankiausiai apgyvendintoje Lietuvos teritorijoje“, – teigia „WiMAX“ projekto vadovas Mindaugas Kuprys.

REKLAMA

Per šių metų trečią ketvirtį Telecentras „WiMAX“ tinklą įdiegė Gargžduose, Ignalinoje ir Molėtuose, išplėtė ir dar toliau plečia mobiliojo 4G ryšio prieinamumą Alytuje, Kaune, Klaipėdoje, Palangoje, Panevėžyje, Marijampolėje, Plungėje, Kėdainiuose, Šiauliuose, Telšiuose, Vilniuje ir šių miestų priemiesčiuose. Spalio pradžioje mobilusis 4G internetas MEZON pradės veikti Trakuose, o lapkričio pradžioje – Kaišiadoryse.

REKLAMA
REKLAMA

M. Kuprio teigimu,  „WiMAX“ Lietuvoje šiuo metu ne tik pats pažangiausias, bet ir plačiai prieinamas mobiliojo ryšio tinklas. Ketvirtosios kartos  (4G) technologija esą suteikia galimybę pasiūlyti vartotojams didžiausią rinkoje mobiliojo ryšio greitaveiką: vieno „WiMAX“ bazinės stoties sektoriaus talpa – iki 40 Mb/s, ji penkis kartus didesnė nei teikiama 3G ryšiu.

„MEZON interneto klientams greitai pasiūlysime ne tik visoje šalyje išplėtotą tinklą, bet ir dar spartesnį ryšį. Demonstruojant „WiMAX“ galimybes jau prieš porą metų buvo pasiekiamas iki 3,5 Gb/s duomenų siuntimo greitis, o šiuo metu sparčiai kuriama atnaujinta „WiMAX“ standarto versija 802.16m“, – pranešime cituojamas Telecentro „WiMAX“ projekto vadovas.

Anot jo, įdiegus 802.16m standartą, vartotojams bus galima pasiūlyti iki 1 GB/s mobilųjį ryšį. Tikimasi, kad „WiMAX“ įranga pagal naująjį standartą bus sertifikuota jau 2011 m., o 2012-aisiais jo galimybėmis jau galės naudotis vartotojai, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų